Kontrola optužnice za ubistvo Miodraga Kruščića i ranjavanje Olivere Lakić odgođena na neodređeno vrijeme

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici predalo optužnicu protiv 14 okrivljenih zbog ubistva Kruščića i napada na Lakić u maju 2018. godine

8173 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud, Foto: Luka Zeković
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.01.2024. 15:16h

Kontrola optužnice za ubistvo Miodraga Migija Kruščića i ranjavanje novinarke Olivere Lakić odgođena je na neodređeno vrijeme.

Branilac Dejana Vukašinovića, advokat Marko Radović, je zatražio izuzeće predsjednika Višeg suda Borisa Savića, dok je advokat Branislav Lutovac kazao da nije dobio optužnicu.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici predalo optužnicu protiv 14 okrivljenih zbog ubistva Kruščića i napada na Lakić u maju 2018. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni Milan Vujotić, bivši policajac Darko Lalović, Filip Knežević, Mario Milošević, Goran Rakočević, Veselin Bubanja, Filip Bešović, Luka Bulatović, Dejan Vukašinović, Branislav Karadžić, Goran Vukčević, Mijajlo Stojanović, Aleksandar Ljumović i Sanja Božović.

Portrparol SDT-a tužilac Vukas Radonjić saopštio je da je predmet optužnice osim napada na novinarku Lakić i ubistva Kruščića i krijumčarenje 554 kilograma maruhuane iz Albanije u Crnu Goru, 26. januara 2021. godine.

"Optužnicom je predloženo da se okrivljenom M. M. produži pritvor, zbog postoja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da će ponoviti krivično djelo, da se okrivljenima M.V., A.Lj. i F.K. sudi u odsustvu, jer su u bjekstvu ili na drugi način nijesu dostižni državnim organima, dok su ostali okrivljeni na izdržavanju kazne ili u pritvoru u drugim krivičnim predmetima ili su pušteni na slobodu pošto im je isteklo maksimalno vrijeme trajanja pritvora u istrazi po zakonu i to dok je postupak bio u toku pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici", piše u saopštenju Radonjića.

Lakić je ranjena u nogu 8. maja 2018. godine ispred vrata zgrade u Podgorici, a 21. maja 2018. godine, ubijen je Miodrag Kruščić dok je sjedio u lokalu "Palata" na Starom Aerodromu u Podgorici.

Ubica je imao silikonsku masku i prišao je Kruščiću s leđa i u njega ispalio devet metaka.

Bonus video: