Dukaj: Na molbu prijatelja, bivšeg ambasadora Kosova, razgovarao sam sa Kolešijem o Camgozu

"Čim sam saznao ko mi prijeti, odmah sam pošao u ANB i dao izjavu kao građanin u policiji. Ponavljam nisam radio ništa nezakonito, nisam uticao ni na koga"

22538 pregleda 45 reakcija 19 komentar(a)
Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave
Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministar javne uprave Maraš Dukaj kazao je da je na molbu svog prijatelja, bivšeg ambasadora Kosova, razgovarao sa Indritom Kolešijem, o turskom državljaninu Binaliju Camgozu, koji je trenutno u pritvoru u Spužu.

On za RTCG nije kazao ko je taj njegov prijatelj, bivši ambasador Kosova.

"Sedmi dan sam na naslovnim stranama u medijima. Ovo je klasična politička diskreditacija. Državnim organima sam rekao sve što sam imao, a čim sam saznao da mi neko prijeti, odmah sam pošao u prostorije Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i dao izjavu u policiji", kazao je Dukaj, prenosi portal RTCG.

Dukaj je istakao da čim je saznao o čemu se radi, Kolešija uputio na državne organe.

"Pitanje koje novinari mi često postavljaju: zašto nisam odmah prijavio. Odgovor je: nisam znao. Čim sam saznao ko mi prijeti, odmah sam pošao u ANB i dao izjavu kao građanin u policiji. Ponavljam nisam radio ništa nezakonito, nisam uticao ni na koga", poručio je Dukaj.

Dodao je da je cijela situacija teško pala i njemu i njegovoj porodici.

"Nikad u životu nisam čuo za Camgoza, niti znam ko ga štiti. To je pitanje za neke druge i mislim da sam bio jasan", rekao je Dukaj.

Kazao je i da mnogi "žele da me diskredituju".

"Ovo je jasna poruka za sve one koji žele da prebace odgovornost na mene: ja nisam prekršio zakon. Teško griješe, ali vrijeme će pokazati sve, ko za čiji posao radi", rekao je Dukaj za TVCG.

Dukaj je saslušavan krajem jula prošle godine u tajnoj policiji, jer mu je, navodno, turski državljanin optužen za teška krivična djela zaprijetio preko pripadnika kavačkog kriminalnog klana zbog neispunjenog obećanja prijateljima sa Kosova i iz Albanije da će se u Ministarstvu unutrašnjih poslova raspitati o mogućnosti da Camgoz zakonski dobije azil u Crnoj Gori.

Nakon razgovora u ANB-u u policiji je rekao da strahuje od Camgoza, jer vjeruje da je tom turskom kriminalcu Indrit Koleši iz Tirane nešto obećao u njegovo ime.

Šef vladinog resora za javnu upravu nije odgovarao na pitanja Vijesti zbog čega se Camgoza sjetio tek nakon poziva iz tajne policije, odnosno, zašto nije odmah nakon razgovora sa Kolešjem prijavio da su od njega tražili političku podršku za obezbjeđivanje zaštite optuženom državljaninu Turske.

Bonus video: