Krivična prijava protiv ulcinjske firme "Alek CO" i vlasnika: Sumnja se da su utajili preko 30.000 eura poreza

Iz policije su pojasnili da su oni pribavili protivpravnu imovinsku korist od 30.093 eura, a na štetu, kako su kazali, budžeta Crne Gore

14118 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Ulcinjska policija i Službenici sektora za borbu protiv privrednog kriminala podnijeli su krivičnu prijavu protiv privrednog društva „Alek CO“ iz Ulcinja i izvršnog direktora O.V. (37), zbog sumnje da su utajili porez u vrijednosti 30.093 eura, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Oni su pojasnili da je policija podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da nisu podnosili nadležnom poreskom organu izvještaje o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima, niti su, kako su naveli, izvršili obračun i uplata poreza na dohodak fizičkih lica, "a što je bila njihova zakonska obaveza".

Iz UP-a su naglasili da su oni na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist od 30.093 eura, a na štetu, kako su kazali, budžeta Crne Gore.

"Odsjek za borbu protiv korupcije, ekomonskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga došli su do sumnje da su O.V. i gore pomenuto pravno lice, u cilju protivpravne imovinske koristi na štetu države Crne Gore, nevršeći službene dužnosti koji su propisani pozitivnim zakonskim propisima, izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret", dodali su.

Iz policije su naveli da službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju intezivne aktivnosti na otkrivanju i suzbijanju drugih krivičnih djela u cilju, kako kažu, uspostavljanja stabilnijeg društvenog ambijenta.

Bonus video: