Šaranović: Ovlastio sam Šukovića da odgovara na pitanja na Odboru

Ministar unutrašnjih poslova naveo da je u cilju poštovanja transparentnosti, odnosno prava javnosti da zna, koje je temelj na kome počiva integritet svake institucije, svim zainteresovanim stranama dostavio akte ovlašćenja koje je kao ministar unutrašnjih poslova, dao u susret sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu

37571 pregleda 169 reakcija 85 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović dostavio je medijima skenirani dokument u kojem je u petak 9. februara ovlastio šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića da shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima uzme učešće u radu sjednice skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost.

Šaranović je u dopisu Šukoviću naveo da ga je kao ministar ovlastio da u vezi s dnevnim redom Odbora "dajete izjave povodom vršenja policijskih poslova i uzmete učešće u radu, te na način propisan Zakonom odgovorite na pitanja poslanika, članova Odbora poštujući principe policijske istrage"...

U pratećem saopštenju Šaranović je naveo da u cilju poštovanja transparentnosti, odnosno prava javnosti da zna, koje je temelj na kome počiva integritet svake institucije, svim zainteresovanim stranama dostavio akte ovlašćenja koje je kao ministar unutrašnjih poslova, dao u susret sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu.

"A u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima, koji jasno demantuju svaki pokušaj da se pripiše odgovornost tamo gdje je nema", naveo je Šaranović.

Šaranović dopis
foto: MUP Crne Gore

Ministar pravde Andrej Milović je danas saopštio da će pitati potpredsjednika Vlade i koordinatora svih bezbjednosnih službi Aleksu Bečića, ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina ko je dao dozvolu šefu SPO-a Predragu Šukoviću da iznese "podatke iz njegovog privatnog života".

“Moj tim radi na aktima da li su dali dozvolu Šukoviću da iznese podatke iz mog privatnog života i kaže da li je dobio dozvolu od nadređenih. Ovo ću pitati Bečića, Šaranovića i Brđanina. Moram da štitim ličnost, privatnost i integritet”, rekao je Milović na radnom doručku sa novinarima.

U saopštenju ministra unutrašnjih poslova apastrofirani su i dobri rezultati tog resora, a potom i pomeno njegov predlog za razrješenje direktora UP.

"Naši izvanredni uspjesi su odraz naše posvećenosti, stručnosti i služe kao besprekorni model odgovornosti i samodiscipline. U ovom kontekstu, već duži vremenski period naglašavam važnost striktnog poštovanja ovlašćenja koje svako od nas ima i poštovanja svakog predloga ministra, uključujući i predlog za razrješenje direktora Uprave policije", naveo je on.

Šaranović dopis
foto: MUP Crne Gore

Šaranović je naglasio da i svako prekoračenje ovih granica i zadiranje u rad sektora od strane članova Vlade "koji ta ovlašćenja nemaju, ne samo da umanjuje profesionalni ugled pojedinca i institucije koju predstavlja, već je takvo postupanje suprotno duhu kolegijalnosti i međusobnog poštovanja, koji su ključni za uspješno vođenje i upravljanje državnim poslovima".

Bonus video: