Trojica osumnjičenih za međunarodni šverc cigareta privedena sudiji za istragu

Prema saznanjima Vijesti, tužioci će tražiti pritvor za svih 11 osumnjičenih

37538 pregleda 129 reakcija 12 komentar(a)
Privođenje jednog od osumnjičenih, Foto: Boris Pejović
Privođenje jednog od osumnjičenih, Foto: Boris Pejović

Trojica osumnjičenih za međunarodni šverc cigareta privedena su večeras sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, koji će odlučiti o predlogu specijalnih tužilaca - da im odredi pritvor.

Video: Boris Pejović

Prema saznanjima Vijesti, tužioci će tražiti pritvor za svih 11 osumnjičenih, ali će ostali pred sudiju biti izvedeni sjutra.

Osumnjičeni za šverc cigareta
foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pritvor je tražilo zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na saučesnike i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Video: Boris Pejović

U akciji tog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja lisice na ruke stavljene su navodnom organizatoru kriminalne grupe Aleksandru Acu Mijajloviću, policajcima Draganu Backoviću, Milenku Mići Rabrenoviću, Radoju Rabrenoviću i Mirku Mijuškoviću. Uhapšeni su i Dejan Jokić, Golub Vojinović, Milan Vukadinović, Zoran Žuti Đukanović, Milan Rogač i Mileta Simanić.

SDT traga za osobom koja je, kako sumnjaju, sa Mijajlovićem 2019. godine formirala kriminalnu grupu, čiji članovi su švercovali cigarete.

U SDT, koje rukovodi predmetom, navodi se da su članovi te organizovane grupe krijumčarili cigarete na međunarodnom planu najmanje tri godine - od 2019. do kraja 2021. godine.

Osumnjičeni za šverc cigareta
foto: Boris Pejović

Mijajlović slovi za doskorašnjeg neformalnog suvlasnika kompanije "Bemaks".

Bonus video: