Utvrdiće da li je Milović ugrožen, traže jaču borbu protiv kriminala

"Vijeće konstatuje da je bezbjednosna situacija u zemlji stabilna i da će svi organi obavještajno bezbjednosnog sektora nastaviti još predanije da rade na jačanju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, očuvanju mira i bezbjednosti"

50602 pregleda 68 reakcija 33 komentar(a)
Sa današnje sjednice Vijeća, Foto: Gov.me
Sa današnje sjednice Vijeća, Foto: Gov.me

Vijeće za nacionalnu bezbjednost predložilo je izradu procjene stepena ugroženosti ministra pravde Andreja Milovića.

U saopštenju nakon sjednice Vijeće za nacionalnu bezbjednost, nije konkretizovano zbog čega to traže.

Milović je nedavno u jednoj televizijskoj emisiji saopštio da smatra da je ugrožen.

Kako se navodi u saopštenju, Vijeće je razmatralo i aktuelnu bezbjednosnu situaciju u zemlji.

"Vijeće konstatuje da je bezbjednosna situacija u zemlji stabilna i da će svi organi obavještajno bezbjednosnog sektora nastaviti još predanije da rade na jačanju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, očuvanju mira i bezbjednosti", navodi se u saopštenju.

Vijeće je, dodaje se, donijelo Smjernice za rad Obavještajno-bezbjednosnog direktorata Ministarstva odbrane za 2024-2025. kojim se definišu ciljevi i prioriteti u planiranju, razvoju i realizaciji vojnoobavještajnih, kontraobavještajnih i bezbjednosnih poslova u Ministarstvu odbrane i Vojske Crne Gore, koje se odnose na određeni vremenski period.

Razmatran je i nacrt Strategije odgovora na hibridne prijetnje 2024-2028, sa propratnim Nacrtom akcionog plana za implementaciju Strategije i pokrenuta procedura u vezi izmjena Odluke o obrazovanju interresorne komisije za suprotstavljanje hibridnim prijetnjama, koja će biti zadužena za pripremu Strategije i praćenje implementacije akcionih planova.

"Vijeće je predložilo izradu procjene stepena ugroženosti ministra pravde Andreja Milovića. Na sjednici je data puna podrška nadležnim institucijama u svim aktivnostima suzbijanja organizovanog kriminala, a posebno u otkrivanju sprege organizovanih kriminalnih grupa sa pripadnicima bezbjednosnog sektora", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: