Šaranović: Neprimjereno i društveno opasno da Upravom policije upravlja osoba koja nema povjerenje Skupštine i Vlade

"Uprava policije u svakom trenutku mora biti operativna i sposobna da odgovori najsloženijim zadacima"

24119 pregleda 54 reakcija 42 komentar(a)
Šaranović, Foto: Screenshot
Šaranović, Foto: Screenshot

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je da je "neprimjereno" i "društveno opasno" da Upravom policije u bilo kom trenutku upravlja osoba koje nema povjerenje Skupštine Crne Gore i Vlade.

Direktor Uprave policije je Zoran Brđanin.

Šaranović je to kazao prilikom posjete teško povrijeđenog policajca Odjeljenja bezbjednosti Podgorica Mića Radovića u Kliničkom centru Crne Gore.

Kako je saopšteno iz MUP-a Šaranović je kazao da je i događao "poruka da Uprava policije u svakom trenutku mora biti operativna i sposobna da odgovori najsloženijim zadacima".

"Naročito u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije te da zato smatra neprimjerenim, a možda čak i društveno opasnim da Upravom policije u bilo kom trenutku upravlja lice koje nema povjerenje Parlamenta i Vlade Crne Gore, što je, kazao je, činjenica u ovom trenutku", rekao je Šaranović.

Šaranović više od dva mjeseca traži razrješenje šefa policije Zorana Brđanina.

Premijer milojko Spajić je nakon sjednice Vlade u četvrtak izjavio da Brđanin nema povjerenje nijednog člana Vlade, pa ni njegovo, te da je ponedjeljak rok u kom treba da se riješi problem.

Vlada je odlučivanje o smjeni Brđanina odgodila do ponedjeljka da bi se s Evropskom komisijom (EK) konsultovala o tome može li Šaranović nakon smjene Brđanina koordinirati policijom ili da bi potražila neko drugo rješenje.

Bonus video: