Advokati Do Kvona: Nadamo se da odluka suda neće opet biti po principu "gdje je kuglica"

Oni su to kazali povodom današnje objave da je Apelacioni sud nakon današnje sjednice vijeća, donio rješenje kojim je uvažio žalbu branilaca južnokorejskog državljanina Do Kvona, ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici od 20. februara i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak i odlučivanje

11036 pregleda 2 komentar(a)
Rodić, Foto: Boris Pejović
Rodić, Foto: Boris Pejović

Pored toga što su zakonske odredbe jasne i precizne, što su dokazi u spisima takođe, jasni i vjerodostojni, dolazimo u situaciju da će sud četvrti put odlučivati u konkretnoj stvari, poručili su advokati južnokorejskog državljanina Do Kvona Goran Rodić i Marija Radulović.

Oni su to kazali povodom današnje objave da je Apelacioni sud nakon današnje sjednice vijeća, donio rješenje kojim je uvažio žalbu branilaca južnokorejskog državljanina Do Kvona, ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici od 20. februara i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak i odlučivanje.

"Nadam se da neće opet biti po principu "gdje je kuglica", već da će se konačno raditi u skladu sa zakonom i međunarodnim ugovorima. Na primjeni zakona uporno insistira i Apelacioni sud", dodali su advokati.

Bonus video: