Leković: Glasnogovornici starog režima slave izbor Veljovićevog kadra koji nije ni prošao poligraf

"Postaje najzanimljivije kad biografije analiziraju oni poslanici, koji su kandidate za direktora Uprave policije saslušavali po restoranima i kafićima"

18431 pregleda 42 reakcija 42 komentar(a)
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanik Demokratske Crne Gore Momčilo Leković kazao je da je zahvaljujući brojnim struci dosljednim pravnicima, podignuta zavjesa sa scene na kojoj se odigralo brutalno kršenje Zakona o unutrašnjim poslovima i preuzimanje nadležnosti ministra unutrašnjih poslova, od strane članova Vlade Crne Gore.

Vlada je rano jutros izabrala rukovodioca Sektora za finansijsko-obavještajne poslove Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora policije na predlog premijera Milojka Spajića. Vlada je prethodno usvojila većinom glasova zaključak kojim ovlašćuje Spajića da on predloži vršioca dužnosti direktora policije, iako to nema uporište u Zakonu o unutrašnjim poslovima.

Leković je pitao gdje su danas "glasnogovornici starog režima koji su do juče čak i pravo pretvarali u nepravo, a danas na brutalno kršenje zakona ćute kao ribe".

"To i ne čudi, jer vjerovatno slave izbor policijskog službenika, Veljovićevog kadra, a koji prema medijskim izvještajima, nije ni prošao poligraf. Dovoljno razloga za slavlje, zar ne? Zabrinutost raste i kada se osvrnemo na one pojedince i organizacije koje su se zaklele da će štititi ljudska prava, a danas tvrde kako Šaranovića treba smijeniti zato što nije pristao da izgovori ime koje mu je šapnuo jedan politički subjekt ili jedan član Vlade", saopštio je Leković.

On je pitao i "šta treba reći o portalu javnog servisa".

"Koji bi trebao odražavati šarolikost mišljenja, ali se umjesto toga pretvara u orkestar koji svira samo jednu partijsku melodiju? Takav scenarij, gdje javni servisi služe kao produžena ruka politike, objavljujući na desetine lažnih informacija tokom samo jedne noći, ne bi bio prihvatljiv ni u najzapetljanijim pričama afričkih plemena, a kamoli u zemlji koja teži evropskim standardima. I na kraju, postaje najzanimljivije kad biografije analiziraju oni poslanici, koji su kandidate za direktora Uprave policije saslušavali po restoranima i kafićima", rekao je Leković.

Bonus video: