U Virpazaru izgorjela dva turistička broda

Za sada nepoznata osoba zapalila je brod firme Golden Frog čiji je vlasnik Željko Marković, a požar se proširio na još jedno plovilo koje je u vlasništvu Đorđija Pekića, piše Primorski portal

6203 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dva turistička drvena broda zapaljena su u Virpazaru u noći između četvrtka i petka.

Za sada nepoznata osoba zapalila je brod firme Golden Frog čiji je vlasnik Željko Marković, a požar se proširio na još jedno plovilo koje je u vlasništvu Đorđija Pekića, piše Primorski portal.

Brodovi su zapaljeni oko 2 sata iza ponoći.

Majka vlasnika je vidjela da brod gori i spriječena je veća šteta. Članovi porodice Marković i komšije su prvi počeli da gase požar.

"Neko je znao da sam zbog zdravstvenih razloga u Beogradu i isoristio situaciju da zapali brod. To je jedan od prvih turističkih brodova na Skadarskom jezeru. Drveni brodovi su atrakcija na Skadarskom jezeru, brodovi kojima čuvamo tradiciju. Porodično se bavimo ovim poslom, sve radimo legalno. Ozbiljno se bavimo poslom, učestvujemo na sajmovima i promovišemo Nacionalni park skadarsko jezero preko platformi. Sve više turista zbog naših tura dolazi u Virpazar. Jedino kome smetamo su nelegalni vlasnici brodova u Virpazaru. U Virpazaru je kriminal", kazao je Marković.

Bonus video: