Šaranović: Upoznaću Odbor za bezbjednost i odbranu sa nalazom poligrafiste, žao mi je što podatke ne mogu javno objaviti

"Članovima Odbora će tog dana sve biti jasno", rekao je Šaranović

25853 pregleda 94 reakcija 34 komentar(a)
Šaranović, Foto: Luka Zeković
Šaranović, Foto: Luka Zeković

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da će upoznati Odbor za bezbjednost i odbranu sa nalazom poligrafiste, koji je označen stepenom tajnosti "interno".

Šaranović je na mreži X kazao da iz razloga što je nalaz poligrafiste označen stepenom tajnosti žali što podatke ne moće da javno objavi.

"Članovima Odbora će tog dana sve biti jasno", rekao je Šaranović.

Aleksandar Radović kojeg je Vlada na predlog premijera Miloja Spajića imenovala za vršioca dužnosti direktora policije rekao je da je prošao poligrafsko testiranje.

On je gostujući na RTCG-u rekao da je prošao poligrafsko testiranje po svim prafilima poligrafske struke.

"Dostupan sam i spreman da se podvrgnem poligrafskom ili biilo kojem drugom ispitivanju na ova ili na neka druga dodatna pitanja", rekao je Radović.

Šaranović je uoči imenovanja v.d direktora policije saopštio da su dva policijska službenika prošla poligrafsko testiranje, da četiri nijesu, te da poligrafsko testiranje jednog nije relevantno zbog njegovih zdravstvenih okolnosti, a čija prijava je nepotpuna. Šaranović je tada saopštio da je jedan od kandidata koji je prošao poligrafsko testiranje Lazar Šćepanović kojeg je i predložio za v.d. direktora policije.

"Vijesti" su dan nakon maratonske sjednice Vlade objavile da je pored Šćepanovića poligrafsko testiranje još prošao Peković.

Međutim predlog Šaranovića je odbijen, pa je Vlada većinom glasova izabrala Radovića za v.d. direktora policije na predlog Spajića.

Bonus video: