Pljevlja: Uhapšena operativno interesantna osoba osumnjičena za nasilje u porodici

D.M. (18), saopšteno je iz policije, je prilikom izvršenja djela, prekršio mjere zaštite udaljenje iz stana i zabrana približavanja žrtvi nasilja koje mu je prethodno izrekao Sud za prekršaje u Pljevljima

11110 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Policija u Pljevljima uhapsila je D.M. (18), operativno interesantno osobu za kojom je policija tragala zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Kako je saopšteno iz Uprave policije D.M. je prilikom izvršenja djela, prekršio mjere zaštite udaljenje iz stana i zabrana približavanja žrtvi nasilja koje mu je prethodno izrekao Sud za prekršaje u Pljevljima.

"Nadalje, postupajući po naredbi Osnovnog suda Pljevlja policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi G.B. (58) u selu Komini, opština Pljevlja, kojom prilikom su pronašli i oduzeli automatsku pušku marke 'Zastava MP 20'. Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije.

Navodi se i da su rasvijetljena krivična djela oduzimanje vozila marke "pežo" i "golf".

"Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ovih krivičnih djela, policijski službenici su pronašli predmetna vozila, s tim da je za vozilo marke "pežo" utvrđeno da je prethodno učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi, dok je vozilo marke "golf" pronađeno u reonu sela Brvenica".

Takođe je saopšteno da je policija sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti došla do sumnje da su izvršioci D.K. (18) i dva maloljetna lica stara 17 i 15 godina.

"Protiv njih je Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili dva krivična djela oduzimanje vozila", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: