Kaluđerović: Koordinisani atak policije i tužilaštva na moju porodicu

"Svi su izgledi da se vratio dobro znani stari sistem tzv. 'operativnih saznanja'", navodi se u reagovanju

11740 pregleda 8 komentar(a)
Cetinje (ilustracija), Foto: Shutterstock
Cetinje (ilustracija), Foto: Shutterstock

Cetinjanka Nada Kaluđerović optužila je policiju i tužilaštvo da su se vratili starom sistemu "operativnih saznanja" i da sprovode "koordinisani atak" na njenu porodicu.

Ona je reagovala na saopštenje Uprave policije, koje su Vijesti objavile 11. aprila, a u kom je navedeno da su M.B. (29), V.K (34), P.K (20) i M.K. (35) uhapšeni tog dana na Cetinju zbog sumnje da su izvršili krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, kao i da se za M.M. (42) traga zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo.

Njeno reagovanje Vijesti prenose integralno.

"Kao majka osumnjičene braće Kaluđerović najoštrije osuđujem koordinisani atak policije i tužilaštva na moju porodicu. Svi su izgledi da se vratio dobro znani stari sistem tzv. 'operativnih saznanja'. Ovo je nezabilježeno u istoriji crnogorskog pravosuđa da se kompletnoj jednoj porodici istovremeno određuje pritvor, još smo samo falili suprug i ja da im ovaj udar bude uspješno kompletiran. Samo bih kao majka čija su tri sina danas na veliku nepravdu završila u pritvoru, navela da nije isključeno da su policijski službenici prilikom ranijih pretresa i slinih upada u našu porodičnu kuću prenijeli supstance, koje su navodno u neznatnim količinama nađene kod nekog od mojih sinova, a da ne postoji kada i gdje i u kom vremenskom periodu je nađeno i koja precizna količina. Tvrdim da je ovo velika farsa i pokrivanje brojnih propusta koji su se dešavali, sve na štetu moje porodice, ničim izazvanu. Sinovi mi se bave poštenim, uglavnom teškim fizičkim radom, dok je jedan od njih sportski fizioterapeut i živimo ništa različitije od ostalih građana koji se pošteno bore za egzistenciju, u ovoj nažalost, očigledno bezpravnoj državi. Odjednom, preko noći se targetiramo kao pripadnici kriminalnih klanova, i oni se prisilno odvajaju od svojih porodica, od mene su danas odvojena sva tri sina, sve su prilike da je stari sistem rada opet stupio na scenu, što još možemo očekivati gospodo koja radite preko 'operativnih saznanja'?

"Nadam se, kao majka, da će više instance donijeti razumnu i ispravnu odluku i osloboditi ih progona, a mediji imati senzibiliteta da čuju i našu stranu priče i prekinuti sa linčom, jer se lako iz dosadašnjih naslova može steći pogrešan utisak da je po srijedi uspješna akcija privođenja pravdi notornih kriminalaca, a zapravo je u pitanju gola farsa, i vraćanje svih nas u period kada se Crnom Gorom sijao strah i prolivala nedužna krv. Kao majka, zbog nepravde i n6ejednakih aršina tužilaštva i policije, osjećam veliku tugu i bol, posebno zbog etiketiranja moje djece u bilo koji klan. Od kad je svijeta i vijeka ovaj slučaj je nezapamćen, da bez ranijih osuda moja djeca zbog nečijeg hira završe ovako", piše u reagovanju Kaluđerović koje je sinoć dostavljeno Vijestima.

Bonus video: