URA: Piperović, Spajić, Pižurica, Milović i ostali funkcioneri PES-a da odustanu od pomaganja mafije

"Pozdravljamo akciju SDT-a i SPO, odnosno Vladimira Novovića i Predraga Šukovića i ohrabrujemo ih da nastave ovim putem, a funkcionerima PES-a i Spajićevom ujaku šaljemo puno toplih pozdrava u ovim vrelim i izuzetno interesantnim danima”, saopštila je URA

22309 pregleda 40 reakcija 39 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA pozvao je advokata Zorana Piperovića, premijera Milojka Spajića, poslanika Pokreta Evropa sad (PES) Miloša Pižuricu, ministra pravde Andreja Milovića i ostale funkcinere PES-a da, kako ih URA optužuje, "odustanu od pomaganja mafije", jer su "procesi koje je pokrenula 43. Vlada nezaustavljivi".

"Čak je i njihovim nalogodavcima iz tih krugova jasno da od PES-a više nema vajde i da je vrag odnio šalu. Pozdravljamo akciju SDT-a i SPO, odnosno Vladimira Novovića i Predraga Šukovića i ohrabrujemo ih da nastave ovim putem, a funkcionerima PES-a i Spajićevom ujaku šaljemo puno toplih pozdrava u ovim vrelim i izuzetno interesantnim danima”, saopštila je URA.

Kazali su da se na današnji dan i "istorijsku pobjedu pravde u Crnoj Gori" čekalo "punih trideset godina".

"Pa ni tragikomična zapomaganja vrjednosnih blizanaca Zorana Piperovića i Miloša Pižurice (PES) ne mogu pokvariti utiske. Jednako su se i Piperović i Pižurica nadali današnjem raspletu i jednako su pomogli da do njega dođe, pa im možemo samo poslati dvije ture kokica, jer klupko nastavlja da se raspetljava i to više niko ne može spriječiti", saopštila je URA.

Podsjećaju da je upravo lider te stranke, bivši premijer Dritan Abazović smijenio danas uhapšenog bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, omogućio postavljanje Vladimira Novovića za njegovog nasljednika na toj funkciji i "prvi put, u Skupštini Crne Gore, nacrtao šemu te organizovane kriminalne grupe i javno prozvao sve koji su na vrhu piramide."

"Dok za postojanje gospodina Pižurice i 90% ostalih funkcionera PES-a (ili bar onoga šta je od PES-a ostalo) do 30. avgusta nijesu znali ni ispred zgrade, a svoje političke stavove su krili kao zmija noge, ne bi li ugrozili lagodne pozicije koje su dobijali zahvaljujući DPS-u. Sav dopirnos PES-a današnjem danu ogleda se u orkestriranim napadima na šefa SPO Predraga Šukovića, kojeg nijesu uspjeli smijeniti, niti diskreditovati, pa je bolje da se okanu daljih medijskih istupa i barem pokušaju prikriti sopstvenu sramotu”, navodi URA.

Bonus video: