Božović: Šamarao sam, ali nisam prijetio

Objasnio je sutkinji da se naljutio jer je Ivančević pitao ko će da plati staklo, a ne da li mu treba medicinska pomoć
15280 pregleda 2 komentar(a)
Negira krivicu: Božović (sa kapom), Foto: Jelena Jovanović
Negira krivicu: Božović (sa kapom), Foto: Jelena Jovanović

Podgoričanin Đorđije Božović (29) tvrdio je juče da nije prije godinu prijetio trojici službenika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Milivoju Ivančeviću, Dejanu Stojoviću i Milošu Preleviću.

Pred sutkinjom danilovgradskog Osnovnog suda Sonjom Keković, ispričao je da je 13. januara prošle godine u Istražnom zatvoru ošamario pritvorenika čijeg se imena ne sjeća, ali da se sa komandirima nije svađao.

Optužen je da je tog dana, nakon svađe sa pritvorenikom Ilirom Ramajem, prijetio službenicima ZIKS-a Stojoviću i Preleviću, koji su ga odveli do zatvorske sobe, ali i Ivančeviću:“Dobro ćete me zapamtiti i vi i čitava smjena. Sve što vam se bude dešavalo dok sam ovdje i kad izađem, sve je to mojih ruku djelo. Znam za sve vas gdje živite, naročito Ivančević, ti Preleviću i Stojoviću. Čime je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje”, piše u optužnom predlogu.

Božović, navodni član škaljarskog kriminalnog klana, negirao je te navode, tvrdeći da se sa službenicima "rastao u miru".

"Kad sam se vraćao sa šetnje, između prizemlja i prvog sprata sreo sam pritvorenika koji mi je ukrao nešto i ošamario sam ga. Prišli su službenici da nas razdvoje. Dvojica su vodila mene ka dežurnoj, dvojica njega. Opsovao mi je majku, otrgao sam se, potrčao za njim, ali su me službenici stigli i gurnuli na staklo koje se slomilo, palo po meni i povrijedilo me. Ovdje sam jedina žrtva i oštećeni ja, ne oni. Tada sam izgubio pola prsta", rekao je Božović.

Objasnio je sutkinji da se naljutio jer je Ivančević pitao ko će da plati staklo, a ne da li mu treba medicinska pomoć.

"Izrevoltirano samo mu rekao da je valjda prvo trebalo da me pita kako sam i pošao u sobu... Stojović i Prelević su došli za mnom, rekao sam im ne treba mi medicinska pomoć i neću da dajem izjavu". Dodao je da je Stojovića sreo prije tri dana i da su se lijepo pozdravili: "Zaustavio je automobil pored mene, izašao i pozdravio se sa mnom. Da je ugrožen ili da me se boji ne bi to uradio".

Odgovarajući na pitanja svog branioca, advokata Damira Lekića, pojasnio je da su sa njim na šetnji bili cimeri iz sobe Vladimir Ulama i Vladimir Radović, a da su sa njima u sobi bili još Keković, Dragomir Bulajić i još jedan pritvorenik.

On i svjedoci Ulama i Radović rekli su da bi, da se svađao u sobi sa komandirima, to čuli i ostali pritvorenici sa sprata, kojih je bilo oko 80.

Incident zbog krađe tiganja

Svjedok Vladimir Radović objasnio je da je Božović dok su se vraćali sa šetnje ošamario pritvorenika kom se nije mogao sjetiti imena, ali zna da je radio kao redar i da im je ukrao tiganj.

"Ukrao nam je tiganj koji smo pozajmili iz druge sobe i trebalo je da ga vratimo", rekao je on.

Objasnio je da je tih dana tek stigao u Istražni zatvor i da se ne može sjetiti koliko ih je bilo u sobi.

Bonus video: