Funkcionerka Morskog dobra okrivljena za nesavjestan rad

Tužilac tvrdi da Vidović nije inicirala ni podnošenje krivične prijave nadležnom tužiocu protiv lica koja nezakonito koriste lokaciju zbog krivičnog djela protivpravno zauzimanje zemljišta
5916 pregleda 4 komentar(a)
Ulcinj (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Ulcinj (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Osnovnom sudu u Ulcinju, krajem prošle sedmice, podnijet je optužni predlog protiv rukovodioca službe za ustupanje na korišćenje morskog dobra u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom, Ljubomirke Vidović, zbog sumnje da je počinila krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Kako “Vijesti” saznaju, optužni akt podnio je osnovni državni tužilac Faruk Resulbegović koji je Vidovićevu okrivio da propuštanjem dužnosti nadzora i kršenjem zakona, više od godinu u posjed na Adi Bojani nije uvela zakonskog korisnika, Balšu Durkovića iz Podgorice.

“Iako je bila dužna i mogla biti svjesna da usljed njenog propuštanja može nastupiti imovinska šteta preko tri hiljade eura, na način što nije preuzela nijednu radnju iz svoje nadležnosti kako bi Durkovića uvela na lokaciju D193, shodno rješenju o izboru najpovoljnijeg ponuđača”, piše pored ostalog u optužnom predlogu.

U obrazloženju, tužilac je naveo da se terasa, za koju je aplicirao Podgoričanin, nalazi u blizini restorana Miško i da je oštećeni 18. maja prošle godine uplatio skoro sedam hiljada eura na ime naknade za korišćenje morskog dobra.

Ističe se i da je Vidović propustila da reaguje na više urgencija Durkovića i nadležnog građevinsko- urbanističkog inspektora, za obilježavanje granica lokacije.

Tužilac tvrdi da Vidović nije inicirala ni podnošenje krivične prijave nadležnom tužiocu protiv lica koja nezakonito koriste lokaciju zbog krivičnog djela protivpravno zauzimanje zemljišta.

Prema istim saznanjima, Vidović je na saslušanju u ulcinjskom tužilaštvu, tvrdila da nije izvršila krivično djelo koje joj se stavlja na teret.

Pojasnila je da je na spornoj lokaciji izgrađen nelegalan objekat i da je zbog toga podnijeta prijava nadležnom inspektoru.

Ugovor sa Durkovićem, Morsko dobro zaključilo je tek krajem prošle godine na 12 mjeseci od dana kada bude legalno uveden u posjed. Vidovićeva tvrdi i da je JP u međuvremenu ponudilo Durkoviću povraćaj novca.

Suđenje dugogodišnjem rukovodiocu u JP, kako je kazao sagovornik “Vijesti”, trebalo bi uskoro da bude zakazano.

Bonus video: