Milićeva ponovo saslušala Vukovića

Vuković je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, iz Istražnog zatvora doveden juče u podne, a nešto prije 15 časova zatvorski stražari izveli su ga iz zgrade tužilaštva
7833 pregleda 0 komentar(a)
Vuković u podne doveden iz istražnog zatvora: Sa prethodnog privođenja, Foto: Savo Prelević
Vuković u podne doveden iz istražnog zatvora: Sa prethodnog privođenja, Foto: Savo Prelević

Podgorička viša državna tužiteljka Suzana Milić više od dva sata juče je saslušavala Željka Vukovića (41), osumnjičenog za saučesništvo u ubistvu Srđana Vojičića i pokušaju ubistva književnika Jevrema Brkovića.

Vuković je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, iz Istražnog zatvora doveden juče u podne, a nešto prije 15 časova zatvorski stražari izveli su ga iz zgrade tužilaštva.

Milićeva je osumnjičenog ispitivala u prisustvu njegovog branioca po službenoj dužnosti.

Vuković je uhapšen na trinaestu godišnjicu od zločina, koji se 24. oktobra 2006. dogodio ispred zgrade u kojoj živi Brković. Istražitelji sumnjaju da su tri lica učestvovalo u napadu u kojem je ubijen Vojičić, dok je Brković zadobio teže tjelesne povrede. Vojičić je bio Brkovićev tjelohranitelj, a policija vjeruje da je književnik bio meta.

Nakon hapšenja Vukovića, policija i tužilaštvo su saopštili da je on bio jedan od trojice napadača, ali da nije pucao u Vojičića. Tada su saopštili i da intenzivno tragaju za dva još neidentifikovana lica.

“Sprovodeći operativne aktivnosti, policija je u junu ove godine došla do operativnih podataka da je osumnjičeni Ž. V. učestvovao u izvršenju ovog krivičnog djela. Na bazi tih informacija, u koordinaciji sa tužilaštvom, obezbijeđeni su materijalni dokazi koji potvrđuju osnov sumnje na osnovu kojih je izvršilac uhapšen juče”, kazao je načelnik podgoričkog Centra bezbjednosti Milovan Pavićević, nakon hapšenja osumnjičenog.

Tada je saopštio i da je osumnjičeni poznat policiji kao višestruki povratnik u izvršenju imovinskih krivičnih djela, krivičnih djela sa elementima nasilja i krivičnih djela u vezi sa opojnim drogama.

Brković je tada kazao da je “možda uhapšen jedan od učesnika Srđinog ubistva”, ali da “ubistvo nije rasvijetljeno”.

“I neće biti dok god ne budemo znali ime ubice i što je mnogo važnije, ime ili imena nalogodavaca, odnosno onih koji su ubicu platili i poslali...”.

Bonus video: