Budvanska policija privela Sašu Mirkovića

Mirković je osuđen na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, kojom je gradski budžet Zaječara oštećen za oko 14 miliona dinara 2013. godine
15022 pregleda 12 komentar(a)
Saša Mirković, Foto: Screenshot Youtube
Saša Mirković, Foto: Screenshot Youtube
Ažurirano: 09.08.2019. 17:51h

Nekadašnji predsjednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković priveden je u Centar bezbjednosti Budva, potvrđeno je "Vijestima".

Viši sud u Zaječaru pravosnažno je maju osudio na godinu dana zatvora nekadašnjeg predsjednika Skupštine opštine Zaječar Sašu Mirkovića zbog zloupotrebe službenog položaja, kojom je gradski budžet oštećen za oko 14 miliona dinara 2013. godine.

Mirković je osuđen jer je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio svojoj saradnici da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama.

Firma “Smart idea”, sa sjedištem u Budvi, koju je, kako piše u Centralnom registru privrednih subjekata osnovala Vladana Zipalov, dugogodišnja poslovna saradnica osuđenog estradnog menadžera Saše Mirkovića, planirala je da u Budvi 24. i 25. avgusta, organizuju manifestaciju “Guča u Budvi”.

“Vijestima” je iz kabineta gradonačelnika Budve Marka Carevića potvrđeno da je “Smart idea” spremna da snosi sve troškove organizacije, te da im se jedini zahtjev svodio da im Opština ustupi prostor bez naknade, plato na Jazu ili stadion na Lugovima.

Bonus video: