Nema klanova, ni droge u školama

Tuče osuđenika i azilanata čine više od pola krivičnih djela sa elementima nasilja počinjenih na teritoriji Danilovgrada i da to povećava skor u statistici, ali i obim posla inspektorima
3311 pregleda 0 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Culture-corner.me, Culture-corner.me
Danilovgrad, Foto: Culture-corner.me, Culture-corner.me

U Danilovgradu ne postoji nijedna organizovana kriminalna grupa, u školskim dvorištima nema droge i narko dilera, a tuče su najčešće u zatvoru i prihvatilištu za azilante.

To je na sastanku sa predstavnicima medija kazao načelnik tamošnje policije Marko Kalezić.

Šef Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad objasnio je da je u policijskoj evidenciji više Danilovgrađana koji su pripadnici raznih kriminalnih grupa i da su oni najčešće predmet kontrola i pretresa.

“Na teritoriji Danilovgrada ima nekoliko bezbjednosno interesantnih lica koja su predmet naše pažnje. Nema informacija da je neko od njih ugrožen zbog povezanosti sa kriminalnim klanovima. Vodimo računa o bezbjednosti građana, pa čak i ako postoji i najmanja sumnja da je neko ugrožen činimo sve da sačuvamo njegov život”, kazao je.

Objasnio je da tuče osuđenika i azilanata čine više od pola krivičnih djela sa elementima nasilja počinjenih na teritoriji Danilovgrada i da to povećava skor u statistici, ali i obim posla inspektorima. “Krivična djela počinjena u okviru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), a to su najčešće sukobi među osuđenim licima ili napadi na službenike, kao i međusobni sukobi azilanata u prihvatilištu, čine više od 50 odsto evidentiranih krivičnih djela sa elementima nasilja. Mimo toga, ta krivična djela smanjena su na ostaloj teritoriji Opštine”. Kalezić je istakao da na nivou Opštine Danilovgrad nije bilo teških krivičnih djela: “Uspjeli smo da istjeramo drogu i narko-dilere iz školskih dvorišta i neposredne blizine škola, značajno je smanjen broj krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata”, rekao je. Osim Kalezića, sa novinarima koji prate rad danilovgradske policije razgovarali su komandir tamošnje policije Slavko Đurović i šef kriminaliteta u Odjeljenju bezbjednosti Danilovgrad Saško Vasecki. Jedna od tema razgovora bilo je i unapređenje odnosa između lokalne policije i medija.

Bonus video: