Otac uhapšenog na školskom brodu "Jadran" traži da mu sinu vrate lične stvari

Radenović, pripadnik VCG uhapšen je 19. aprila, na dan kada je “Jadran” trebalo da isplovi na krstarenje Mediteranom. Tog dana na školskom brodu zaplijenjeno je oko 50 kilograma kokaina
15757 pregleda 7 komentar(a)
Brod Jadran, Foto: Siniša Luković
Brod Jadran, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.08.2019. 12:16h

Vukajlo Radenović, otac Duška Radenovića, uhapšenog na školskom brodu “Jadran”, optužio je vojnu policiju da je nezakonito postupala prema njegovom sinu - oduzimanjem ličnih stvari koje mu još nijesu vratili.

Ministar odbrane Predrag Bošković naložio je da se njegovi navodi ispitaju i da “mu se na dopis odgovori u roku predviđenom zakonom”, rečeno je “Vijestima” u tom Ministarstvu.

Radenović, pripadnik VCG uhapšen je 19. aprila, na dan kada je “Jadran” trebalo da isplovi na krstarenje Mediteranom. Tog dana na školskom brodu zaplijenjeno je oko 50 kilograma kokaina.

Vukajlo Radenović kazao je da je vojna policija nakon hapšenja predala Duška civilnim organima pravosuđa, ali da su mu “otuđili predmete i garderobu”, a da su mu 25. jula vratili deseti dio oduzetih stvari.

"Zašto vojna policija nije uradila zapisnik o oduzetim stvarima? Zašto nije zapečatila njegovu imovinu? Zna se kako se to radi”, napisao je on u pismu ministru odbrane i načelniku Generalštaba (GŠ) Dragutinu Dakiću, koje je dostavio i “Vijestima”.

Od njih je tražio da provjere postupanje i dodao da je nemoguće da je Duško na dvomjesečno krstarenje pošao “sa jednim čarapama, bez ijednog peškira, majice i druge garderobe koja mu nije vraćena” i da mu vrate sinovljeve stvari.

"On je lišen slobode i za ono što bude kriv odgovaraće, ali niko, pa ni Vojna policija nema pravo da oduzme njegovu ličnu garderobu, jer to nisu predmeti krivično djela. Zar su to standardi Vojske Crne Gore, zar se tako može ponašati vojna policija?”, pitao je Radenović, dodajući da ga ne svrstavaju u državne neprijatelje “jer to nisam".

Bonus video: