Inspektori za privredni kriminal ušli u FOS media

Prema saznanjima "Vijesti" policijski inspektori pozvali su jutros direktoricu tog portala Jelenu Milatović i tražili dokumentaciju o poslovanju
32867 pregleda 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.01.2020. 19:12h

Inspektori Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminala danas su ušli u prostorije "Fos media" i izuzeli poslovne knjige.

To je "Vijestima" potvrđeno iz više izvora.

Prema saznanjima "Vijesti" policijski inspektori pozvali su jutros direktoricu tog portala Jelenu Milatović i tražili dokumentaciju o poslovanju.

Nešto kasnije iz prostorija u kojima posluje "Fos media" oni su izuzeli poslovne knjige.

Nije saopšteno da li poslovne knjige traže zbog hapšenja novinarke, ili je "Fos media" predmet druge, nezavisne istrage.

Milatović je "Vijestima" kazala da nema komentar.

Njen suprug Nebojša Perović je suvlasnik i vlasnik tri media bajing agencije - Media Publicum, Cremaco i Media level.

Prema nezvaničnim informacijama ova grupacija priprema osnivanje televizije.

Istovremeno - gomila dugove prema ovdašnjim medijima za zakupljeni medijski prostor. Među njihovim klijentima, u čije ime zakupljuju reklamni prostor, su i neke od najvećih regionalnih korporacija.

Đikanovićeva će večeras biti saslušana kod sudije za istragu podgoričkog Osnovnog suda koji će odlučivati o predlogu tužiteljke da joj odredi pritvor.

Novinarka je uhapšena svega par sati nakon što je objavila tekst "FOS saznaje: Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan".

Pola sata kasnije Vlada Crne Gore i Uprava policije demantovali su te navode, a redakcija "FOS media" izvinila se čitaocima objašnjavajući da im nije bio cilj izazivanje panike kod građana.

Đikanovićeva je nakon hapšenja dala otkaz u tom mediju, a pred tužiteljkom Anom Kalezić negirala je krivično djelo koje joj se stavlja na teret i kazala da cilj teksta nije bio izazivanje panike već objektivno informisanje javnosti.

Tužiteljka je ipak tražila da ostane iza brave, zbog sumnje da bi mogla ponoviti krivično djelo.

Bonus video: