Racija u Nikšiću, uhapšeni Mujović i Đurđevac

Tokom racije pronađen odbačeni pištolj u kojem se nalazilo osam metaka
18286 pregleda 5 komentar(a)
Pronađeni pištolj, Foto: Uprava policije
Pronađeni pištolj, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 15.01.2019. 15:07h

Nikšićani Radovan Mujović (29) i Aleksandar Đurđevac (21) uhapšeni su danas u raciji u jednom nikšićkom lokalu.

Njih policija označava kao bezbjednosno interesantne osobe.

Kako je saopšteno iz Uprave policije u ugostiteljskom objektu u Nikšiću obavljena je racija i pronađen odbačeni pištolj marke "CZ Para" cal. 9mm sa okvirom u kojem se nalazilo osam metaka.

"Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da pronađeno oružje pripada bezbjednosno interesantnom licu R.M. (29) iz Nikšića, koji je, kako se sumnja, kada je primijetio policijske službenike prilikom pomenute racije predmetni pištolj dodao A.Đ. (21) iz Nikšića, koji je takođe bezbjednosno interesantno lice. A.Đ. je potom, sumnja se, pištolj odbacio", saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se R.M. uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a da se A.Đ. uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Oni su privedeni tom tužiocu uz krivične prijave.

"Nakon privoda nadležnom sudiji za istragu za R.M. je određen pritvor i on je sproveden u ZIKS", navodi se u saopštenju.

Bonus video: