Srbijanska policija ispituje četiri osobe: Planirali da otruju Jovana Vukotića?

Grupa planirala da otruje Vukotića hranom koja mu se svakodnevno dostavlja u zatvor, s obzirom da on odbija da jede zatvorsku
24677 pregleda 3 komentar(a)
Vukotić, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva
Vukotić, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva
Ažurirano: 28.12.2019. 16:46h

Srbijanska policija ispituje da li je četvoročlana grupa, uhapšena sredinom decembra u Beogradu, planirala da u zatvoru otruje Jovana Vukotića, navodnog vođu škaljarskog klana.

Te informacije objavila je N1, navodeći svoja saznanja da je ta grupa planirala da otruje Vukotića hranom koja mu se svakodnevno dostavlja u zatvor, s obzirom da on odbija da jede zatvorsku.

Vukotiću je u beogradskom zatvoru pojačano obezbjeđenje, kazala je prije par dana Vijestima njegova advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.

Ona je tada demantovala navode pojedinih medija da je Vukotić napadnut, međutim, u zatvoru u kom njen klijent čeka odluku o ekstradiciji, nijesu joj objasnili zbog čega mu je obezbjeđenje pojačano.

Iz Višeg Tužilaštva su za N1 rekli da su 13. decembra, u Beogradu, uhapšeni D. B, D. M, J. N, M. N. i da im je 15. decembra, odlukom Višeg suda, određen pritvor do 30 dana.

Od uhapšenih su oduzeta četiri ručno pravljena pištolja, četiri prsluka sa lažnim oznakama Uprave kriminalističke policije, i četiri kačketa, takođe sa oznakama UKP, kao i značka, za koju se sumnja da je ukradena jednoj policijskoj službenici, još 2006. godine.

"U Tužilaštvu dodaju da su na vozilu, koje su uhapšeni koristili, bile ukradene registarske oznake i da je tokom hapšenja jedan od osumnjičenih napao policajca, kao i da se još ispituje koje su krivično djelo uhapšeni planirali", prenosi N1.

I dok iz Tužilaštva nisu mogli zvanično da potvrde, ali ni da demantuju, da li je kod četvoročlane grupe pronađena određena supstanca, N1 saznaje da je takva supstanca poslata na vještačenje i da se čekaju rezultati laboratorijskih analiza, koji će pokazati da li je riječ o otrovu. Prema saznanjima N1, uhapšeni su policiji poznati od ranije, zbog ubistava i trgovine drogom.

Bonus video: