Tuča u Privrednom sudu: Letjele i stolice

Policija je došla na poziv privatnog obezbjeđenja koje je razdvojilo sukobljene strane
22968 pregleda 8 komentar(a)
Zgrada Privrednog suda, Foto: Savo Prelević
Zgrada Privrednog suda, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.12.2018. 07:32h

Policija je juče privela advokata Nuša Kalača i Ervina, Darvina i Mirsada Redžovića nakon što su se potukli u holu Privrednog suda, prije zakazanog ročišta u podne u kancelariji sutkinje Senade Hasanagić.

Kalač zastupa Zemljoradničku zadrugu Agrobisernica, jedan od Redžovića je direktor a ostali su članovi Odbora direktora tužene Bisernice AD.

Izvori “Vijesti” tvrde da su tokom tuče u sudu letjele i stolice. Hodnici tog suda pokriveni su kamerama.

Policija je došla na poziv privatnog obezbjeđenja koje je razdvojilo sukobljene strane.

“Morao sam da se branim. Stajao sam u ćošku tamo. Napali su me njih četvorica”, objašnjavao je novinaru “Vijesti” advokat Nušo Kalač, na čijem licu su bile vidljive ogrebotine i manje posjekotine nakon incidenta.

On je rekao da zastupa tužioca u sporu koji od Bisernice AD Rožaje traži nadoknadu štete.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz suda, ta parnica ranije je bila kod drugog sudije.

Tužilac traži da mu se nadoknadi vrijednost 23 tone kristalnog brazilskog šećera, kao i vrijednost teretnog kombija nosivosti 3-4 tone. U ponovljenoj parnici kod sutkinje Hasanagić u toku je vještačenje.

“Nijesam ništa vidjela, jer nijesu ni ulazili na zakazano ročište. Vrijednost spora tek treba da bude utvrđena”, saopštila je “Vijestima” vidno usplahirena sutkinja Privrednog suda.

Tuženog u tom sporu zastupa Milovan Nišavić, advokat iz Bijelog Polja.

Izvršni direktor tužene Bisernice AD, prema podacima iz Centralnog registra preduzeća Poreske uprave je Ervin Redžović, a članovi Odbora direktora Darvin Redžović, Mirsad Redžović i dr Bećir Kalač.

I dok je policija bila u holu Privrednog suda, parnične stranke su se verbalno prepucavale na ivici novog incidenta, tako da su ih policajci morali dodatno upozoravati da se smire.

Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić bio je zauzet, kako je saopštila njegova sekretarica, pa novinar “Vijesti” nije mogao dobiti komentar povodom incidenta.

Darvin Redžović odveden u Urgentni blok

Iz Uprave policije juče su “Vijestima” saopštili da su njihovi službenici juče reagovali po prijavi da se u Privrednom sudu dogodio incident.

“Dežurna služba CB Podgorica je... oko 12h, od strane unutrašnjeg obezbjeđenja u Privrednog suda u Podgorici, obaviještena da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u holu zgrade Privrednog suda u Podgorici. Prilikom dolaska patrole CB Podgorica, na mjestu događaja zatečeni su N.K., E.R., E.R., M.R. i D.R., koji u tom momentu nijesu narušavali javni red i mir, već su, kako se sumnja, prije dolaska policije, čekajući zakazano ročište pred Privrednim sudom, imali međusobni fizički sukob u kojem su učestvovali, i to N.K. sa jedne strane i E.R., M.R. i D.R. sa druge strane. D.R. je u događaju zadobio tjelesne povrede i odveden je u Urgentni blok radi ukazivanja ljekarske pomoći. Navedena lica privedena su u prostorije CB Podgorica radi prikupljanja obavještenja od građana, a o prikupljenim obavještenjima biće upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela”, rečeno je “Vijestima” iz policije juče oko 14.30 sati.

Bonus video: