Uhapšen Kotoranin: Policija oduzela pištolj u ilegalnom posjedu

Uhapšeni Kotoranin je osumnjičen da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
3277 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Kotorska policija uhapsila je N.M. (18) iz Kotora od koga su oduzeli pištolj sa metkom u okviru u ilegalnom posjedu, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je ovaj Kotoranin uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i da je kod njega pronađena manja količina materije za koju se sumnja da je marihuana.

"Naime, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su u saradnju sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, postupajući po operativnim informacijama, u naselju Dobrota, izvršili kontrolu i pregled N.M. (18) iz Kotora. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke "Browing" cal. 9mm sa metkom u okviru u ilegalnom posjedu. Takođe, kod njega je pregledom pronađena i oduzeta pvc kesica u kojoj se nalazila manja količina biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su kazali da je o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se N.M. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Protiv njega će u odnosu na pronađenu opojnu drogu biti podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Oduzeti pištolj biće upućen u Forenzički centar radi vještačenja", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: