Zogović, Mandić i Knežević u pritvorskim prostorijama CB Podgorica

Po ocjeni tužilaštva, Zogović je osumnjičen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a Mandić i Knežević za sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti
63987 pregleda 92 komentar(a)
Incident u Skupštini (, Foto: Screenshot/Youtube
Incident u Skupštini (, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 27.12.2019. 13:33h

Poslanici Demokratskog fronta (DF) Milun Zogović, Andrija Mandić i Milan Knežević zadržani su u policiji.

Po ocjeni tužilaštva, Zogović je osumnjičen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a Mandić i Knežević za sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Svoj troijici se na teret stavlja da su napali odnosno sprječavali da radi Ivana Brajovića.

Njih trojica su u pritvorskim prostorijama podgoričkog Centra bezbjednosti.

Povezani članci

27. Decembar 2019.

Usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Zogoviću prijeti do tri godine zatvora.

"Ko napadne ili prijeti da će napasti službeno lice u vršenju službene dužnosti, kazniće se zatvorom do tri godine", piše u Krivičnom zakoniku (član 376)...

Mandiću i Kneževiću prijeti kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

"Ko silom ili prijetnjom da će neposredno upotrijebiti silu spriječi službeno lice u vršenju službene radnje koju preduzima u okviru svojih ovlašćenja ili ga na isti način prinudi na vršenje službene radnje, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do tri godine", piše u članu 375 Krivičnog zakonika.

Njih trojica uhapšeni su sinoć nakon incidenta u Skupštini napravljenog nakon glasanja o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Pored njih sinoć su uhapšeni i poslanici DF Slaven Radunović, Milutin Đukanović, Branko Radulović, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić, Budimir Aleksić, Marina Jočić, Branka Bošnjak, Predrag Bulatović, Ljiljana Đurašković, Aleksandra Vujičić, Veljko Vasiljević i Jovan Vučurović. Među privedenima su bili i Mihailo Čađenović, Zoran Bulatović, Koča Đurišić, Dejan Gojković i Dušan Knežević.

Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković kazao je "Vijestima" da za ostala privedena lica nema elemenata bića krivičnog djela i da su pušteni kući nakon uzimanja izjave.

Sud za prekršaje ocijeniće da li su poslanici DF Marina Jočić, Nebojša Medojević i Branko Radulović počinili neki prekršaj u plenarnoj sali Skupštine.

"Sva ostala lica nakon uzimanja izjava, njih 19 pušteno je kući", rekli su iz Savjeta.

Bonus video: