Pribilović i Galip: Unaprjeđenjem e-uprave do boljeg kvaliteta života građana

Galip je istakao da je privilegija biti prvi ministar jednog novog resora, i da očekuje unaprjeđenje saradnje imeđu Turske i Crne Gore u okviru nadležnosti Ministarstva javne uprave
51 pregleda 0 komentar(a)
Serhat Galip, Suzana Pribilović, Foto: Vlada Crne Gore
Serhat Galip, Suzana Pribilović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 21.12.2016. 18:00h

Uspostavljanje novih elektronskih servisa u okviru projekta e-uprave omogućilo bi efikasniji način pružanja usluga građanima i privredi u Crnoj Gori, ocijenjeno je u razgovoru ministarka javne uprave Suzane Pribilović sa Ambasadorom Turske, Serhatom Galipom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Pribilović i Galip razgovarali su o unaprjeđenju saradnje naročito u oblasti e-uprave i jačanju administartivnih kapaciteta.

Galip je istakao da je privilegija biti prvi ministar jednog novog resora, i da očekuje unaprjeđenje saradnje imeđu Turske i Crne Gore u okviru nadležnosti Ministarstva javne uprave.

On je, kako se navodi, posebno naglasio da su politički odnosi dvije države izvanredni, i dodao da očekuje da se saradnja unaprijedi u oblasti ekonomije, naročito u dijelu robne razmjene.

Pribilović je podsjetila na već potpisani Memorandum o saradnji u oblasti informacionog društva između vladeaCrne Gore i Turske, navodeći da očekuje da se ta saradnja unaprijedi.

"Naročito u dijelu razmjene iskustva u uspostavljanju novih elektornskih servisa u okviru projekta e-uprave, koji bi omogućili efikasniji način pružanja usluga građanima i privredi u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju.

Galip je naglasio da postoji više programa pomoći turske Vlade gdje vidi prostor i za oblast e-uprave, i u tom konteksu pozvao je ministarku da posjeti Tursku, gdje bi se moglo konkretnije razgovarati o tim temama.

"Sagovornici su zaključili da je potrebno u što kraćem roku uputiti pismo Turskoj ambasadi u Podgorici, gdje bi se jasno precizirale naredne aktivnosti za jačanje buduće saradnje između Crne Gore i Turske u okviru resora Ministarstva javne uprave", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: