Za 2017. najavljen novi cjenovnik za parkiranje u Podgorici

Najavili da će donijeti novi cjenovnik usluga, koji će biti značajno fleksibilniji i prilagođen stvarnim potrebama
72 pregleda 1 komentar(a)
parking Podgorica, Foto: Luka Zeković
parking Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.12.2016. 18:20h

Iz "Parking servisa" su najavili da će iduće godine donijeti novi cjenovnik usluga, koji će biti značajno fleksibilniji i prilagođen stvarnim potrebama i potražnji.

"Cijene pojedinih usluga će se koristiti kao sredstvo za upravljanje saobraćajnim opterećenjem, a biće i ponuđeni paketi usluga, prvenstveno mjesečnih zakupa, po povoljnijim cijenama", navedeno je u dokumentaciji tog preduzeća.

Posebna pažnja biće posvećena obilježavanju i prilagođavanju parkinga za osobe sa invaliditetom, postavljanjem horizontalne i vertikalne signalizacije, obaranjem ivičnjaka i izgradnju pristupnih rampi, izradi onlajn i štampanih publikacija, flajera i mapa sa tačnim lokacijama parking mjesta namijenjenih i prilagođenih osobama sa invaliditetom.

Cijena po satu na opštim parkiralištima u prvoj zoni iznosi 60 centi, drugoj 50, a trećoj 40 centi.

Na posebnim parkiralištima cijena po započetom satu je 40 centi, a u garažama 50 centi.

"Posebna pažnja biće posvećena mogućnostima postavljanja info-tabli sa podacima o slobodnim parking mjestima, kako na opštim tako i posebnim parkiralištima”, navodi se u planu.

Kako je navedeno u dokumentaciji, to preduzeće raspolaže sa 4.969 parking mjesta.

"Od toga je 1.187 mjesta na uređenim parkiralištima sa rampom. U garažama ima 697 mjesta, a u zonama u centru i drugim dijelovima grada obilježeno je 3.085 mjesta za parking”, navodi se u dokumentaciji.

Nadležni iz "Parking servis" planiraju da u 2017. ostvare prihod od 1.424.000 eura, a za troškove zarada, poreza i doprinosa radnika biće potrebno 1.231.990.

"Odnosno to je 87 odsto ukupnih rashoda, koji iznose 1.413.790 eura. Tako da je planirana dobit za 2017. godinu 10.210 eura", piše u planu.

U tom preduzeću, kako se navodi u dokumentaciji, prošlog mjeseca imali su 133 radnika.

"Od toga broja je 130 njih zaposleno na neodređeno, a ugovor na određeno sklopljen je sa trojicom radnika", navode iz "Parking servisa".

Bonus video: