Festival ljudskih prava: Nagrade za Željku Vuksanović i "Mlade Rome"

“Baš je teško raditi ono šta radim posljednjih 20 godina, a preteško je ono šta radim u posljednje dvije godine. Nagrada je došla u pravi čas, jer sam se do sada pitala da li iko prepoznaje i cijeni ono šta radim”, kazala je Vuksanović
73 pregleda 2 komentar(a)
Željka Vuksanović, Foto: CGO
Željka Vuksanović, Foto: CGO
Ažurirano: 11.12.2016. 11:15h

Predsjednica opštine Kolašin Željka Vuksanović i nevladina organizacija (NVO) “Mladi Romi” dobitnici su godišnjih nagrada Centra za građansko obrazovanje (CGO) i Festivala za afirmaciju ljudskih prava i građanskog aktivizma.

Vuksanović je juče kazala da ne zna kako da počne jer nikada do sada nije dobila nagradu, što je nasmijalio punu veliku salu CNP-a.

“Baš je teško raditi ono šta radim posljednjih 20 godina, a preteško je ono šta radim u posljednje dvije godine. Nagrada je došla u pravi čas, jer sam se do sada pitala da li iko prepoznaje i cijeni ono šta radim”, kazala je Vuksanović.

Izvršni direktor NVO “Mladi Romi” Samir Jaha zahvalio se na nagradi i kazao da će nastaviti sa dobrim radom.

Direktorica CGO Daliborka Uljarević istakla je, na sinoćnjem otvaranju Festivala filma o ljudskim pravima “UBRZAJ 2016”, da je malo onih koji su spremni da se bore za ljudska prava onih koji ih nemaju, dok je “Ubrzaj” jedan od načina borbe za ljudska prava”, kazala je Uljarevićeva.

Ona je ponovila da moraju biti do kraja procesuirani ratni zločinci, napadači na slobodne medije, korumpirani političare u sistemu vlasti, da moraju prestati medijski i drugi napadi na kritičke NVO, da ravnopravni u društvu moraju biti LGBT, Romi i ostale manjinske grupe.

Bonus video: