"Svetac" poslednji put uplovio u Bar

Od decembra 2001. do danas ovaj brod je držao feri liniju Bar-Bari-Bar, a prestanak plovidbe uslovio je gubitak klase od strane klasifikacione kuće Biro Veritas
148 pregleda 44 komentar(a)
brod Sveti Stefan, Foto: Radomir Petrić
brod Sveti Stefan, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 03.12.2016. 10:05h

Tačno u 07:51 mir ovog hladnog decembarskog jutra u Baru, pocjepala je brodska sirena "Sveca" Barske plovidbe koji je, kako sada stvari stoje, jutros poslednji put uplovio u barsku luku.

Od decembra 2001. do danas ovaj brod -"Sveit Stefan II" je držao feri liniju Bar-Bari-Bar, a prestanak plovidbe uslovio je gubitak klase od strane klasifikacione kuće Biro Veritas.

Na crvenom feralu luke Bar istorijsko uplovljavanje "Sveca" ispratili su pored novinara "Vijesti" i advokat-nautičar Dragutin Durutović, četvorica ribolovaca, bračni par, dvije profesorice barske gimnazije i poznati fotograf Sergej Zabijako.

Pored njihovih fotoaparata i mobilnih telefona uplovljavanje su iz drugog ugla bilježili na desetine putnika i članova posade feribota kojim je na poslednjim vijađu zapovjedao kapetan Predrag Vešović.

Na poslednjem putovanju "Svetac" je vozio 119 putnika.

Rano jutros delegacija barske kompanije, zajedno sa predstavnikom biroa Veritas, otputovala je u Južnu Koreju, gdje na licu mjesta treba da upozna karakteristike broda-mogućeg "Svetog Stefana III".

Bonus video: