Trg kod gradskog stadiona u Podgorici zvaće se Republika Argentina

Stijepović je iznio spremnost Glavnog grada za unapređenje odnosa sa Argentinom, naglašavajući da se radi o zemlji u kojoj živi veliki broj crnogorskih iseljenika
91 pregleda 30 komentar(a)
Rikardo Fernandez, Slavoljub Stijepović, Foto: Podgorica.me
Rikardo Fernandez, Slavoljub Stijepović, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 01.12.2016. 16:18h

Trg kod gradskog stadiona u Podgorici, čija je rekonstrukcija u toku, nakon završetka radova bude nazvan po Republici Argentini, saopšteno je iz Glavnog grada.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, primio je danas nerezidentnog ambasadora Argentine u Crnoj Gori, Rikarda Fernandeza, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje između Glavnog grada i ambasade Argentine, kao i o konkretnim modalitetima za njenu realizaciju, saopšteno je iz Glavnog grada.

Stijepović je iznio spremnost Glavnog grada za unapređenje odnosa sa Argentinom, naglašavajući da se radi o zemlji u kojoj živi veliki broj crnogorskih iseljenika, "što predstavlja veoma važan most saradnje i jačanja već uspostavljenih prijateljskih odnosa i veze između naših naroda".

"Uvažavajući gest prijateljstva Republike Argentine da Trg u centru opštine Palermo, u elitnom dijelu Buenos Airesa nosi ime Crna Gora, gradska uprava je odlučila da gradskom parlamentu predloži da trg kod gradskog stadiona, čija je rekonstrukcija u toku, nakon završetka radova bude nazvan po Republici Argentini", saopšteno je iz Glavnog grada.

Fernandez je izrazio zadovoljstvo ostvarenom saradnjom Ambasade Argentine i Kulturno – informativnog centra "Budo Tomović" na realizaciji Nedjelje argentinske kulture, koju se realizuje od 1. do 4. decembra u Podgorici.

Stijepović i Fernandez, kako je saopšteno, složili su se da kultura i tradicija predstavljaju važne vrijednosti društva i naglasili da dobri međunarodni odnosi i partnerstva, uglavnom i počinju razmjenom kulturnih vrijednosti.

"Upoznajući ambasadora sa planovima za razvoj grada, gradonačelnik je ocijenio da postoji veliki prostor za uspostavljanja saradnje i u oblastima turizma, obrazovanja, sporta, ali i svim drugim oblastima od obostranog interesa koje bi doprinijele razmeni i obogaćivanju kulturnih vrijednosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: