Odbijen predlog da Šćepanović bude dekan PMF-a

"Upravni odbor odgodio je izbor dekana Pomorskog fakulteta UCG zbog nejasne procedure izbora dekana na toj univerzitetskoj jedinici. O ovoj tački dnevnog reda raspravljaće se na narednoj sjednici Upravnog odbora“
97 pregleda 2 komentar(a)
PMF, Foto: Arhiva Vijesti
PMF, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.12.2016. 15:00h

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) jednoglasno je odbio predlog Vijeća Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) da se za dekana te univerzitetske jedinice, za mandatni period 2016 - 2019. godine, izabere Stevan Šćepanović, vanredni profesor na PMF-u.

Ova odluka je, kako je saopšteno iz UCG, konačna i protiv nje se ne može izjaviti žalba.

Na predlog rektorke UCG, Radmile Vojvodić, za vršioca dužnosti dekana na PMF-u imenovan je Predrag Miranović, koji će na dužnost stupiti 4. decembra i obavljati tu funkciju do izbora dekana.

"Upravni odbor odgodio je izbor dekana Pomorskog fakulteta UCG zbog nejasne procedure izbora dekana na toj univerzitetskoj jedinici. O ovoj tački dnevnog reda raspravljaće se na narednoj sjednici Upravnog odbora“, kaže se u saopštenju.

Članovi Upravnog odbora, kako se navodi, razmotrili su finansijsko poslovanje na UCG između dvije sjednice i usvojili Pravilnik o načinu korišćenja sredstava i ostalih primanja zaposlenih na projektima, na poslovima sa tržišta i u okviru posebnih oblika nastave.

"Usvojeni su i pravilnici o dodacima za aktivnosti u funkciji realizacije nastave, kao i o postupku, uslovima vrednovanja i načinu nagrađivanja za poseban doprinos razvoju i međunarodnom pozicioniranju UCG", kaže se u saopštenju.

Bonus video: