Milačić o smjeni Vojvodića: Pritisak DPS-a sada će biti ogroman

Milačić je kazao da ova smjena neće značiti ništa, ukoliko cjelokupna javnost sada dozvoli da na tu poziciju dođe sličan ili još veći poslušnik i neprofesionalac ili neko ko će samo kozmetički predstavljati promjene
55 pregleda 19 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Pokret za neutralnost
Marko Milačić, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 01.12.2016. 11:13h

Kandidat za direktora TVCG Marko Milačić pozdravio je odluku Savjeta RTCG da smijeni generalnog direktora Rada Vojvodića.

"Kao jedini kandidat za direktora TVCG koji je žalbom Savjetu - zbog nezakonito poništenog konkursa ali i drugih loših stvari u funkcionisanju Javnog servisa - tražio disciplinsko kažnjavanje i smjenu generalnog direktora Rada Vojvodića, želim da pozdravim odluku Savjeta o smjeni. Riječ je o jedinoj mogućoj odluci u trenutku nakon što je bivši generalni direktor nezakonitim poništavanjem konkursa za direktora TVCG Javnom servisu nanio veliku štetu. Riječ je o jedinoj mogućoj odluci u trenutku, a taj trenutak traje od njegovog dolaska na tu poziciju, kada je bivši direktor od Javnog servisa napravio organizacioni haos i neprofesionalnu instituciju", kazao je Milačić.

On je dodao da ova smjena neće značiti ništa, ukoliko cjelokupna javnost sada dozvoli da na tu poziciju dođe sličan ili još veći poslušnik i neprofesionalac ili neko ko će samo kozmetički predstavljati promjene.

"Pritisak DPS-a na Javni servis sada će biti ogroman, u želji da postave još lojalnijeg čovjeka. Ukoliko nakon Rada dođe neki drugi Rade, pion DPS-a, postojaće osnovana sumnja da je i ova smjena bila samo igra u kojoj je Savjet učestvovao. Zato je od smjene generalnog direktora važniji proces koji će uslijediti. Ono što je sada važno, to je da Savjet RTCG zamrzne sve konkurse do izbora generalnog direktora RTCG, te da zatim poništi nezakonito raspisani drugi konkurs za direktora TVCG. To je logično i pravedno, ali i jedini očekivani slijed događaja. Borba za "Televiziju svih", za slobodni i profesionalni Javni servis je dugoročna borba, proces, tako da je jako važno da svi segmenti društva budu uključeni", rekao je Milačić.

Bonus video: