U Prčnju održan treći Forum mladih brđana, okupio ljudi iz pet zemalja

On je dodao da je III FMB pored radnog dijela učesnike imao i krstarenje Bokokotorskim zalivom, te obilazak Perasta i Gospe od Škrpjela, a tokom “Internacionalne večeri”, učesnici su predstavljali kulture i tradicionalne kuhinje svojih zemalja
85 pregleda 0 komentar(a)
Forum mladih brđana, Foto: Radomir Petrić
Forum mladih brđana, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 23.11.2016. 16:52h

U Izviđačkom centru Prčanj okončan je trodnevni III Forum mlađih brđana (FMB) koji je okupio mlađe brđane i brđanke iz pet zemlja Zapadnog Balkana u organizaciji Saveza izviđača Crne Gore (SICG). Učesnici FMB imali su zadatak da u grupama osmisle aktivnosti namijenjene kategoriji mladih od 18 do 30 godina iz Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije, a koje bi oni voljeli da se realizuju u toku sljedeće godine.

"U toku sesija i radionica FMB, prvo je rađena analiza stanja broja aktivnih mlađih brđana i brđanki i aktivnosti i programa namijenjenih ovoj kategoriji članstva u izviđačkim savezima regiona. Gost predavač bio je predsjednik Saveza izviđača Hrvatske (SIH) Željko Roglić Klodi koji je kao jedan od tvoraca programa za mlađe brđane SIH prenio tamošnje primjere dobre prakse. Učesnici Foruma su potom razvijali programe za mlađe brđane", rekao je za ”Vijesti” načelnik SICG Peko Vukadinović.

On je dodao da je III FMB pored radnog dijela učesnike imao i krstarenje Bokokotorskim zalivom, te obilazak Perasta i Gospe od Škrpjela, a tokom “Internacionalne večeri”, učesnici su predstavljali kulture i tradicionalne kuhinje svojih zemalja.

"SICG je u partnerstvu sa Savezom izviđača Srbije (SIS) pripremio cjelokupan program Foruma. Radionice i sesije su realizovali članovi načelstva SICG Borislav Jovović, Dušan Masoničić i Milica Radonjić, i predstavnici SIS Ana Trifković, Irina Stokanović, Luka Ćebedžić, Nenad Jovanovski i Dunja Marušić. III FMB je realizovan uz finansijsku podršku LTF, izviđačke Fondacije za razvoj liderstva",zaključio je Vukadinović.

Bonus video: