Milić čestitao Dan opštine Kotor i Tivat

62 pregleda 3 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.11.2016. 11:21h

Lider SNP-a Srđan Milić uputio je povodom dana opština Kotor i Tivat čestitke građanima i lokalnim funkcionerima.

U čestitki predsjedavajućem SO Kotor Baću Ivanoviću se navodi da nesvakidašnja ljepota, kulturno, istorijsko, duhovno i intelektualno nasleđe Kotora zaslužuju da grad pod zaštitom UNESKO-a više ne bude rizično mjesto za život i tema crnih hronika, već vodeća turistička i pomorska destinacija, što će značajno uticati na unapređenje cjelokupne turističke ponude, na dobrobit svih građana Kotora i cijele Crne Gore.

"I Kotoru i Crnoj Gori potrebna je nova, poštena, odgovorna i efikasna vlast, koja neće zloupotrebljavati svoju poziciju, koja će jednako brinuti o svim svojim građanima i biti posvećena rješavanju konkretnih životnih problema. Vjerujem da će se mudrom i domaćinskom politikom stvarati bezbjedan Kotor po mjeri njegovih građana, u kojem moderna saobraćajna infrastruktura i redovno snabdijevanje vodom i strujom više neće biti luksuz, a investicioni projekti konačno će biti usmjereni interesima onih koji svojim radom stvaraju i žive od njega. Želim da se Kotoru vrati dostojanstvo, kakvo drevni grad i zaslužuje, a njegovi brojni razvojni potencijali valorizuju na održiv način, uz, prije svega, poboljšanje životnog standarda građana i stvaranja bolje perspektive za mlade", naveo je Milić.

Lider SNP-a je u čestitki upćenoj predsjednici Opštine Tivat Snežani Matijević, predsjedniku SO Tivat Ivanu Novoselu, odbornicima i građanima naveo da taj treba i ima obavezu da unaprijedi uslove i kvalitet života svojih građana, dodatno ojača ekonomiju grada kroz domaće i strane investicije, uz istovremeno očuvanje bogate kulturne baštine.

"Tivat predstavlja resurs koji treba valorizovati na održivim osnovama i dodatno ga učiniti privlačnim za investicije. Sve to upućuje na još veću odgovornost lokalne uprave i cijele administracije u interesu dobra svih građana Tivta", naveo je Milić.

Bonus video: