Nema ko da bira urednike TVCG?

Vojvodić tek treba da izabere direktora TVCG, koji bi predložio urednike Prvog, Drugog i Satelitskog programa
0 komentar(a)
RTCG, Foto: Boris Pejović
RTCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.11.2016. 10:04h

Na konkursu Radio-televizije Crne Gore (RTCG) za urednike Prvog, Drugog i Satelitskog programa televizije (TVCG) još nema prijavljenih.

Nezvanični izvori "Vijesti" saopštili su da se niko nije prijavio, iako je od raspisivanja konkursa prošlo gotovo dvije sedmice.

U TVCG se spekuliše da bi generalni direktor RTCG Rade Vojvodić mogao poništiti konkurs za urednike, jer još nemaju direktora televizije.

Po statutu RTCG i zakonu, direktor TVCG predlaže urednike generalnom direktoru.

U RTCG je u petak ponovljen konkurs i za direktora TVCG, koji je Vojvodić ranije poništio zbog "tehničke greške" u tekstu oglasa u vezi sa stručnom spremom kandidata.

Prethodni konkurs za ova radna mjesta bio je neuspješan, jer su se, kako je ranije saopštio Vojvodić, prijavili samo zaposleni koji su do tada obavljali te funkcije.

On raniju urednicu prvog programa Marinu Vuković nije reizabrao na tu funkciju, a urednica drugog programa TVCG i dalje je ostala Lana Sekulić, a satelitskog Olivera Vukadinović.

Nakon ostavke Radojke Rutović na mjesto direktorice TVCG, mjesto vršioca dužnosti urednika Prvog programa obavlja novinar Aleksandar Mirković.

Bonus video: