Progutao protezu, vraćen kući i dobio sepsu

Čavić kaže da ga je ljekarka vratila kući, iako je progutao zubnu protezu. Tvrdi da je nakon toga dobio sepsu i pao u komu
560 pregleda 20 komentar(a)
Radomir Čavić, Foto: Goran Malidžan
Radomir Čavić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 16.11.2016. 15:22h

Pljevljak Radomir Lale Čavić podnijeće tužbu protiv doktorice u Opšte bolnice u Pljevljima Vesne Džuverović zbog nesavjesnog liječenja. Tužbu namjerava da podnese i protiv Opšte bolnice u tom gradu, gdje Džuverović godinama radi kao otorinolaringolog. Čavić tvrdi da je zbog nesavjesnog liječenja u pljevaljskoj bolnici njegovo zdravlje ozbiljno narušeno i da je samo zahvaljujući ljekarima u Kliničkom centru (KC) ostao u životu.

Čavić je u februaru progutao zubnu protezu dok je bio na ručku kod kćerke. Proteza se, tvrdi, zaglavila u predjelu jednjaka.

„Odmah sam se javio u Hitnu službu gdje me je pregledala Džuverovićeva. Pregled i njen nastup je bio bezobrazan, drzak i neprimjeren za doktora. Poslije drskog i bezobraznog pregleda vratila me je kući sa konstatacijom da ću protezu sam izbaciti“, ističe Čavić, a njegovu priču potvrđuje i kćerkaVera Đuković koja je sa ocem odlazila na preglede kod jedinog pljevaljskog otorinolaringologa.

On je kazao da šest dana nakon pregleda nije mogao da pije tečnost, jede a teško je i disao.

Pljevljak poručuje inspekciji i Ministarstvu zdravlja da istraže slučaj

“Svakodnevno se vidjelo da propadam, a ona me i dalje vraćala kući i drsko se ophodila prema meni. Poslat sam u Podgoricu tek kada sam izgubio govor i potpuno iznemoćao. Tamo su mi ljekari izvadili protezu iz jednjaka. Konstatovana je sepsa, cijepanje jednjaka, a ubzo sam pao u komu“, ističe Čavić.

Zbog oštećanja glasnih žica teško i jedva čujno govori. Konzilijum ljekara Kliničkog centra uputio ga je u Novi sad gdje će petog decembra operisati glasne žice.

Traži i od zdravstvene inspekcije da ispita cio slučaj, a od ministra zdravlja da suspenduje Džuverović, do okončanja sudskog postupka koji će uskoro pokrenuti.

“Dužnost ljekara je da pruži adekvatnu zdravstvenu zaštitu kako bi se spriječile negativne posljedice i ugrozilo nečije zdravlje. Smatram da je doktorica Džuverović direktno odgovorna za štetu koja je trajno nanijeta mom zdravlju svojim ponašanjem i nepružanjem adekvatne medicinske zaštite. I zato ću podnijeti tužbu pritiv Džuverović zbog nesavjesnog liječenja i zanemarivanja profesionalnih dužnosti tokom pružanju medicenske pomoći, što je dovelo do narušavanja i oštećanja mog zdravlja. Da je bila odgovorna i savjesna ništa se od ovoga ne bi desilo“, tvrdi .

Čavić je kazao da će brojni svjedoci potvrditi njegove navode.

„Tražim od direktora bolnice i resornog ministra da zauzme stav o mom slučaju, kako bi se u budućnosti slično ne bi dešavalo“, rekao je Čavić.

Njegova kćerka tvrdi da su prikupili oko tri hiljade potpisa građana koji su kako ističe nezadovoljni radom i odnosom Džuverovieve prema poslu i pacijentima.

“Vijesti” juče do zaključenja broja nijesu uspjele da stupe u kontakt sa Džuverović.

Bonus video: