Tri dana 40 kuća bez vode

Četrdeset domaćinstava u Doljanima nijesu imali vodu tri dana zbog duga za struju, EPCG i Vodovod različito o dugu
72 pregleda 0 komentar(a)
Doljani, Foto: Luka Zeković
Doljani, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.11.2016. 19:22h

Mještani dijela Doljana, odnosno 40 domaćinstava, bez vode su bili od ponedjeljka od 11 časova, do juče oko 16 časova.

Mještani su ostali bez vode zbog nesporazuma oko plaćanja računa za struju za pumpe za vodu.

Radnici Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) isključili su pumpu u ponedjeljak, a iz „Vodovoda i kanalizacije” su saopštili da su “račun platili u utorak oko 13 časova”.

Iz „Vodovoda i kanalizacije” tvrde da račune za struju za tu pumpu nijesu ni dobijali posljednjih mjeseci, ali da su kada su im se mještani požalili da nemaju vodu, zatražili od Elektroprivrede da ih dostave.

“Čim smo dobili račun, odnosno ispostavilo se da nam nijesu ih dostavljali za više mjeseci, platili smo te iznose. Mjesečno dobijamo fakture da treba da platimo preko stotinu hiljada eura za utrošenu električnu energiju”, naveli su iz “Vodovoda”.

Međutim, iz PR službe Elektroprivrede (EPCG) saopštili su da su tek juče iz „Vodovoda i kanalizacije” uplatili dug za utrošenu struju od 396€ eura.

“Nalog za priključenje je kreiran danas, nakon uplate kompletnog duga i priključne takse”, istakli su juče iz EPCG. U prilog tome dostavili su uplatnice od “Vodovoda i kanalizacije” da su juče platili dug.

Naveli su da je mjerno mjesto zavedeno na „Vodovod i kanalizaciju”, a računi se dostavljaju na adresu Gornja Zlatica - Kunj bb.

“Za promjenu adrese za slanje računa potrebno je da kupac podnese pisani zahtjev u lokalnoj jedinici snabdijevanja”, saopštili su iz EPCG.

Bonus video: