Kiša do srijede, potom i snijeg

Crna Gora pod uticajem ciklonske nestabilnosti sa zapada Evrope, koji će usloviti seriju kišnih talasa u centralnom dijelu i prema Ulcinju
69 pregleda 6 komentar(a)
Branko Micev, Foto: Luka Zeković
Branko Micev, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.11.2016. 06:31h

Jaka kiša i grmljavina nastaviće se i narednih dana, a meteorolozi u četvrtak, u visokim planinskim predjelima, najavljuju snijeg.

Meteorolog Branko Micev kazao je "Vijestima" da su vremenske prilike vrlo nestabilne i promjenljive, pa se teško sa sigurnošću može prognozirati.

"Večeras, sjutra ujutro i tokom popodneva, padaće mjestimično jaka kiša sa pojavom olujno grmljavinskih oblaka. U utorak veče i srijedu, očekuju se duži periodi suvog vremena, dok nas u četvrtak očekuje zahlađenje", kazao je Micev juče “Vijestima”.

On je kazao da je juče do 13 časova najviše kiše palo na teritoriji Cetinja - 178 litara po metru kvadratnom, a zatim u Kolašinu - 172 litra po kvadratu.

Istakao je da nije bilo anomalija ili odstupanja u odnosu na vremenske prilike karakteristične za ovo doba godine. Kazao je da su jake i obilne padavine dovele do promjene vodostaja rijeka, pogotovo Morače, čiji je vodostaj značajno porastao.

On je pojasnio da je Crna Gora pod uticajem ciklonske nestabilnosti sa zapada Evrope, koja će usloviti seriju kišnih talasa u centralnom dijelu i prema Ulcinju.

Bonus video: