PREPORUKA VODOVODA NAKON OBILNIH PADAVINA

Prokuvavajte vodu sa Mareze

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar grada, dio ispod Gorice, Malo brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica
8 komentar(a)
voda, česma, Foto: Shuterstock
voda, česma, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 08.02.2019. 05:22h

Iz „Vodovoda i kanalizacije” preporučili su građanima, koji se snabdijevaju sa izvorišta na  Marezi da prokuvavaju vodu. 

“Obilne padavine na području Podgorice, izazvale su  povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza. U labaratoriji 'Vodovoda i kanalizacije' kontroliše se ispravnost vode za piće na mreži i svim izvorištima iz sata u sat. Današnje fizičko hemijske analize vode sa izvorišta Mareza pokazuju ispravnost svih parametara, osim registrovane blago povećane mutnoće”, saopšteno je iz tog preduzeća.

Međutim, kako su naglasili,  iako je registrovana mutnoća blaga i neznatno iznad dozvoljenih vrijednosti, zbog najavljenih obilnih padavina, kao mjeru predostrožnosti “Vodovod” preporučuje građanima koji se snabdijevaju sa ovog vodoizvorišta da prije upotrebe  prokuvaju vodu.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači  naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar grada, dio ispod Gorice, Malo brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica. 

“Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće.Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada”, istakli su iz “Vodovoda”.