Odbornik partije kaže da smo partijski vojnici

On je OSA okarektarisao kao “parapolitičku” organizaciju i da je Raičević navikao da uspješno “pliva u političkim vodama”
111 pregleda 2 komentar(a)
Strahinja Vasiljević, Foto: SPUCG
Strahinja Vasiljević, Foto: SPUCG
Ažurirano: 04.11.2016. 19:55h

Predstavnik studenata Filološkog fakulteta Strahinja Vasiljević smatra da je neozbiljno da politički predstavnik karakteriše studentske predstavnike partijskim vojnicima, a nemajući niti jedan argument koji to može potkrijepiti.

On je juče regovao na raniju ocjenu predsjednika Omladinske studentske asocijacije (OSA) Vladana Raičevića da su studentski povjerenici “doušnici-poslušnici” i da zastupaju partijske, a ne studentske interese.

“Napomenuću da svi kandidati za studenta povjerenika, uz svoju kandiaturu, moraju dostaviti sudski ovjerenu potvrdu da nijesu članovi niti jedne političke partije, čime se značajno doprinosi činjenici da studenti biraju svoje kolege za njihove predstavnike, a ne partijske eksponente koji će preko studenata zarađivati jeftine političke poene”, naveo je Vasiljević u svom reagovanju.

On je OSA okarektarisao kao “parapolitičku” organizaciju i da je Raičević navikao da uspješno “pliva u političkim vodama”.

“Jedina produžena ruka političke partije jeste sam Vladan Raičević, i iz njegovih izlaganja uporno govori glas njegove političke partije, koja je u suštini osnivač ove 'studentske' organizacije, osnovane sa ciljem da preko studenata pomogne u izgradnji političke karijere njenih predstavnika. Tome u prilog ide i činjenica da su svi sastanci sa studentima koje su organizovali predstavnici OSA održani upravo u prostorijama stranke čiji je Raičević odbornik ”, piše u saopštenju.

Tvrdi da je neistinita Raičevićeva tvrdnja da ništa nije urađeno u korist studenata, a kao primjer je naveo dodatni ispitni rok.

“Podsjetiću, prije tačno dvije godine u dodatnom ispitnom roku su se mogla prijaviti samo tri ispita, bez mogućnosti polaganja kolokvijuma, a cijena ispita je bila 15 eura...” istakao je.

Vasiljević je ocijenio da Raičević “širi neistine”iz razloga što ga studenti ne žele za svog predstavnika.

Bonus video: