Studenti iz Kine na Univerzitetu Mediteran

Jakšić Stojanović je istakla da druga faza realizacije projekta uključuje boravak studenata i nastavnog osoblja sa Univerziteta Mediteran na nekom od prestižnih univerziteta u Kini, te da je u narednom periodu planirana i realizacija drugih aktivnosti kao što su organizacija predavanja, tribina, konferencija, izložbi u cilju promocije kineske kulture i umjetnosti u Crnoj Gori
182 pregleda 1 komentar(a)
Univerzitet Mediteran, Foto: Univerzitet Mediteran
Univerzitet Mediteran, Foto: Univerzitet Mediteran
Ažurirano: 02.11.2016. 19:23h

Na Univerzitetu Mediteran se od ove godine realizuje program razmjene studenata, tako da trenuto tri studentkinje iz Kine pohađaju zimski semestar na Fakultetu za strane jezike Univerziteta Mediteran, kazala je danas v.d dekana Fakulteta vizuelnih umjetnosti (FVU) Anđela Jakšić Stojanović.

Prema njenim riječima planirano je da se u narednom periodu realizuje i program razmjene za FVU.

Jakšić Stojanović je istakla da druga faza realizacije projekta uključuje boravak studenata i nastavnog osoblja sa Univerziteta Mediteran na nekom od prestižnih univerziteta u Kini, te da je u narednom periodu planirana i realizacija drugih aktivnosti kao što su organizacija predavanja, tribina, konferencija, izložbi u cilju promocije kineske kulture i umjetnosti u Crnoj Gori.

U saopštenju Atlas grupe se navodi da je u saradnji sa Asocijacijom crnogorsko-kineskog drustva prijateljstva planirana i raealizacija nekoliko razvojnih projekata od kojih je svakako najinteresantniji otvaranje Centra za azijske studije na Univerzitetu Mediteran.

"Potpisivanje Memoranduma o saradnji između Univerziteta Mediteran Podgorica i Ningbo Dahongying Univerziteta iz Kine u junu 2015. godine podrazumijeva prvi korak u ostvarivanju međunarodne akademske razmjene između Crne Gore i Kine i na taj način značajno doprinosi ciljevima inicijative "16+1". U pitanju je inicijativa koja se odnosi na uspostavljanje intenzivne saradnje između zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine s ciljem unapređenja odnosa u oblasti politike, ekonomije, saobraćaja, obrazovanja, kulture, turizma i dr.", ističe se u saopštenju Atlas grupe.

Dodaje se da Memorandum o saradnji između Univerziteta Mediteran Podgorica i Ningbo Dahongying Univerziteta podrazumijeva razmjenu studenata i nastavnog osoblja, realizaciju zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, osnivanje zajedničkih studijskih programa, organizaciju konferencija, seminara i ljetnjih škola i realizaciju drugih programa od zajedničkog interesa.

"Projekat uspostavljanja saradnje crnogorskih i kineskih univerziteta iniciran je i podržan od strane Asocijacije crnogorsko kineskog drustva prijateljstva", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: