Berane: Počeli radovi na izgradnji postrojenja za tretman otpadnih voda i prve faze kanalizacione mreže

Direktor DOO "Vodovod i kanalizacija" Vuko Todorović istakao je da se završetak velikog projekta koji se ralizuje u parterskom odnosu države, Opštine i Evropske komisije očekuje 2018. godine
74 pregleda 6 komentar(a)
Radovi na izgradnji postrojenja za tretman otpadnih voda i prve faze kanalizacione mreže, Berane, Foto: Tufik Softić
Radovi na izgradnji postrojenja za tretman otpadnih voda i prve faze kanalizacione mreže, Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 02.11.2016. 16:59h

Radovi na izgradnji postrojenja za tretman otpadnih voda i prve faze kanalizacione mreže u Beranama, koji obuhvataju izgradnju kanalizacije u gradskom i užem prigradskom području, počeli su danas na desnoj obali rijeke Lim u neposrednoj izbjegličkog naselja blizini naselja Riversajd.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi oko 13 miliona eura, pa se za Berane, kako kažu u lokalnoj upravi u ovom gradu, može da ponese naziv najvećeg evropskog gradilišta u Crnoj Gori.

Direktor DOO "Vodovod i kanalizacija" Vuko Todorović istakao je da se završetak velikog projekta koji se ralizuje u parterskom odnosu države, Opštine i Evropske komisije očekuje 2018. godine.

"Projekat unapređenja vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda, koji se dominantno finansira iz IPA fondova, realizujemo da zadovoljimo potrebe naših građana za čistom i zdravom životnom sredinom čime će se unaprijediti kvalitet komunalne infrastrukture u opštini Berane, a sve u korist građana", kazao je Todorović.

On je dodao će će uporedo sa ovim projektom, početi i izrada projektne dokumentacije za drugu fazu kanalizacionog sistema koja će obuhvatiti šire prigradsko područje.

Bonus video: