Pogledajte simuliranu akciju spasavanja u Rogamima i na Virpazaru

Scenario na lokaciji Rogami, odnosno simulacija, odnosi se na poplave u Danilovgradu, gdje se podigao nivo rijeke Zete, usled čega je obrušena lijeva strana obale u Rogamima
0 komentar(a)
terenska vježba, Foto: Screenshot (gov.me)
terenska vježba, Foto: Screenshot (gov.me)
Ažurirano: 02.11.2016. 12:31h

Praktični dio međunarodne terenske vježbe "Crna Gora 2016.", koju organizuje Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Evroatlantskim centrom za koordinaciju odgovora na katastrofe (EADRCC), nastavljen je na lokalitetima Rogami i Virpazar / Vranjina.

Scenario na lokaciji Rogami, odnosno simulacija, koja je izvedena juče, odnosi se na poplave u Danilovgradu, gdje se podigao nivo rijeke Zete, usled čega je obrušena lijeva strana obale u Rogamima.

"Simulirano je da je ugroženo 4-5 kuća, od kojih su četiri potpuno uništene. Teren i dalje klizi i zatrpava put, sa kojeg je sletio autobus sa 20 putnika i dva vozila. Stručne ekipe pretpostavljaju da zbog akcidenta u Danilovgradu, voda nije bezbjedna za piće. Sve ove detalje podrazumijeva praktičnu aktivnost tokom vježbe "Crna Gora 2016.". Prema tom scenariju na terenu su bili tim za agresivne materije (CBRM), tim za pretragu i spašavanje iz ruševina (Rescue-search tim), te timovi za spašavanje na vodi, ronioci i tehničke intervencije (saobraćaj). Svaki tim na terenu ima od 15 do 20 članova", saopšteno je iz Vlade.

Bonus video: