REAGOVANJE

AZZK: Nismo ozvaničili selidbu Arena sporta

Saopštenja su, sa Vaše strane, korektno objavljena integralno u već pomenutom tekstu. Međutim, ono što ne prihvatamo, odnosno sa čime se ne možemo složiti, jeste saopštenje dato u uvodnom dijelu, u smislu da: 'Kompanija 'Telemach' navodno će odustati od prava prenosa kanala Arena sport.
105 pregleda 0 komentar(a)
Telemach
Telemach
Ažurirano: 25.10.2016. 17:46h

Iz Agencije za zaštitu konkurencije (AZZK) saopštili su da niko iz te institucije nije zvanično rekao da  kompanija "Telemach" od januara u ponudi neće imati Arenu sport.

Tu informaciju “Vijesti” su objavile u subotu, pozvavši se na nezvanične izvore.

Reagovanje AZZK na pomenuti tekst prenosimo u cjelosti:

"Dio predmetnog saopštenja su izneseni stavovi i kvalifikacije AZZK, date kao odgovori na Vaša, prethodno dostavljena pitanja. Saopštenja su, sa Vaše strane, korektno objavljena integralno u već pomenutom tekstu. Međutim, ono što ne prihvatamo, odnosno sa čime se ne možemo složiti, jeste saopštenje dato u uvodnom dijelu, u smislu da: 'Kompanija 'Telemach' navodno će odustati od prava prenosa kanala Arena sport. To je 'Vijestima' potvrdio upućeni izvor iz AZZK, nakon što su se kompanije 'Telekom' (Extra TV) i 'M-tel' (Mbox) žalile Upravnom sudu na novo rješenje AZZK'.

S obzirom da predmetno svakako nije navedeno u odgovorima i saopštenjima AZZK, upućujemo Vas da u tom dijelu, objavite demanti u tom pravcu. Takođe, smatramo neprimjerenim da se uz tekst, koji je dostavljen od strane AZZK, pozivate na druge izvore sa informacijama koje Vam nijesu dostavljene od strane Agencije, a koje se odnose na nadležnosti i postupanja ove institucije.

Sigurni smo da ćete, imajući u vidu Vašu profesionalnost, postupiti u smislu datog saopštenja”.

Odgovor novinara biće objavljen sjutra

Preporučujemo za Vas