Majke iz Rožaja: Nastavljamo sa protestima, Stanković prihvatio da nas primi

One su nedavno sedam dana ispred Vlade štrajkovale tražeći od nadležnih da im uruče pozitivna rješenja kako bi ostvarile naknadu po snovu rođenja troje ili više djece
59 pregleda 4 komentar(a)
majke Rožaje, Foto: Majke iz Rožaja
majke Rožaje, Foto: Majke iz Rožaja
Ažurirano: 12.10.2016. 10:48h

Sjutra ćemo kao što smo i najavile, nastaviti sa protestima u Podgorici za ostvarivanje naših prava koja nam zakonski pripadaju, gdje smo ovaj put zatražili i prijem od Vrhovnog državnog tužilaštva Ivice Stankovića, koji je prihvatio naš poziv i koji će nas primiti sjutra u 12h, saopštile su majke iz Rožaja.

U saopštenju su objasnile da će tokom razgovora sa Stankovićem, predočiti sve dokaze nezakonitosti, koje su se desile na zavodu za zapošljavanje u Rožajama, zbog kojih ne mogu doći do svoje dokumentacije, koja potvrđuje da su se na tom zavodu za zapošljavanje vodile preko 15 godina kao nezaposlena lica, zbog čega sumnjaju da im je neko uništio dokumentaciju i izvršio krivično dijelo uništavanje arhive.

"Da li je to neko uradio namjerno ili nenamjerno mi ne znamo, ali smo očekivale, da to otkrije osnovno državno tužilaštvo u Rožajama, koje za ovo vrijeme preko šest mjeseci nije ništa uradilo, što je i razlog da zatražimo i prijem kod Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića. Nakon što obiđemo Vrhovno državno tužilaštvo planiramo da ponovo dođemo ispred Vlade Crne Gore i ponovo zatražimo prijem kod predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića, možda bude slijedio primjer Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, koji se odma odazvao na naš poziv, pa nas bude ovaj put primio i saslušao, ali kako god odluči mi od naših prava nećemo odustati" navodi se u saopštenju.

Majke iz Rožaja nedavno su sedam dana ispred Vlade štrajkovale tražeći od nadležnih da im uruče pozitivna rješenja kako bi ostvarile naknadu po snovu rođenja troje ili više djece. One već duže od pola godine protestuju jer je u rožajskom Birou rada izgubljena dokumentacija kojom treba dokazati da su najmanje 15 godina bile na evidenciji nezaposlenih, što je jedan od uslova za ostvarivanje prava na nadoknatu

Bonus video: