24.060 eura za tivatske NVO

Lokalna uprava je iz gradskog budžeta za podršku rada NVO u dvije tranše ove godine izdvojila ukupno 55 hiljada eura
55 pregleda 0 komentar(a)
NVO, Tivat, Foto: Siniša Luković
NVO, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.10.2016. 13:32h

Predstavnici Opštine Tivat potpisali su ugovore sa čelnicima 13 ovdašnjih NVO, čiji su projekti odobreni za finansiranje na drugom ovogodišnjem konkursu za raspodjelu novca civilnom sektoru, a na kome je lokalna uprava Tivta podijelila ukupno 24.060 eura.

Pojedinačno najviše novca 5.000 eura dobila je NVO „Evropski dom“ za projekat Lokalni ekološki plan, Udruženje Egipćana dobilo je 3.500 eura za projekat „Preškolska inkluzija djece Egipćana“, dok je 3.040 eura dodijeljeno NVU „Maškarada“ za izradu grupne maske „Teuta i ratnici“. Za njene redovne aktivnosti Gradskoj muzici je opredijeljeno 2.430 eura, a po 2 hiljade su dobili KUD „Boka“ i Kulturno umjetnički centar „Kadena“ za kupovinu dječijih crnogorskih narodnih nošnji. NVO „Harlekin“ za projekat „Radionica izrade maskenbalsih kostimna“ pripalo je 1.800, projektu „Škola roditeljstva“ NVO Centar za savjetovanje i lični razvoj 1.140, a NVO „Djeca Tivta“ dobila je 1.000 eura za drugi dio svog projekta „Osmjeh-najveća radost“.

Klapi „Jadran“ dodijeljano je 800 eura za projekat „Očuvanje tradicionalnog klapskog pjevanja“, 50 eura manje dobili su „Veterani vazda mladi“ za projekat „Tivat – jesenja nota“, a po 300 eura Opština će uplatiti Izviđačkom odredu „Nikola Đurković“ za nabavku izviđačke opreme, odnosno NVO „Boka“ za informativni portal „Boka News“.

Inače, lokalna uprava je iz gradskog budžeta za podršku rada NVO u dvije tranše ove godine izdvojila ukupno 55 hiljada eura.

Bonus video: