Student Mediterana osvojio prvu nagradu za najbolju poslovnu ideju

Takmičenje je organizovano u okviru Otvornih dana nauke sa ciljem da se nagradi najbolje ostvarivo poslovno rješenje koje koristi moderne tehnologije sa ciljem da olakša svakodnevni život u lokalnim zajednicama
237 pregleda 2 komentar(a)
Univerzitet Mediteran, Foto: Univerzitet Mediteran
Univerzitet Mediteran, Foto: Univerzitet Mediteran
Ažurirano: 02.10.2016. 15:40h

Student prve godine Fakulteta za informacione tehnologije Univerziteta Mediteran Ivan Vukićević osvojio je prvo mjesto na takmičenju za najbolju poslovnu ideju "RightClick 2016", saopšteno je sa Univerziteta Mediteran.

Takmičenje je organizovano u okviru Otvornih dana nauke sa ciljem da se nagradi najbolje ostvarivo poslovno rješenje koje koristi moderne tehnologije sa ciljem da olakša svakodnevni život u lokalnim zajednicama.

"Nagrađena ideja, pod nazivom “riješi.me” ima za cilj prepoznavanje, diskusiju a zatim i rješavanje društvenih problema na lokalnom nivou. Projektom je zamišljeno da se kreira posebna web platforma preko koje bi građani mogli da se uvežu i daju ideje/prijedloge/komentare po pitanju aktuelnih društvenih problema. Svaki građanin bi mogao da se registruje i kreira tim, koji bi se bavio određenim problemom ili situacijom. Timovi mogu imati razne vrste djelatnosti, od humanitarnog rada, preko edukativnih programa, umjetničko-sportskog angažmana, timovi mogu predlagati nova i unaprijeđivati postojeća zakonska rješenja itd", navodi se u saopštenju.

Bonus video: