Podgorica: Zatvoren kamp Konik 1, uručeni ključevi od 51 stana

Kroz navedeni program, kako je kazao, predviđena je gradnja 907 stambenih jedinica, a između ostalih predviđena je gradnja 50 kuća, 62 smještajne jedinice u Domu starih u Pljevljima
232 pregleda 0 komentar(a)
Dodjela stanova, Foto: Luka Zeković
Dodjela stanova, Foto: Luka Zeković

Uručivanjem ključeva od 51 stana pripadnicima romske i egipćanske populacije danas je zvanično zatvoren kamp Konik 1 u Podgorici.

To je saopštio ministar socijalnog rada i staranja Kemal Purišić, navodeći da je izgradnja 51 stana koštala oko 1.8 miliona eura.

On je kazao da je kroz Regionalni stambeni program za Crnu Goru, predviđeno obezbjeđenje sredstava za rješavanje stambenog pitanja za 6.063 lica (1.177 domaćinstava) koja spadaju u najranjivije kategorije (lica smještena u neformalnim kolektivnim centrima i ugrožena lica u privatnom smještaju, sa posebnim osvrtom na Kamp Konik).

"Glavni donator programa je Evropska Unija, a značajne novčane kontribucije osigurale su vlada Sjedinjenih Američkih Država, kao i vlade Italije, Njemačke, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske itd. Snažnu podršku programu daju Visoki komesarijat ujedinjenih naroda za izbjeglice - UNHCR i Organizacija za sigurost i saradnju u Evropi - OSCE", kazao je Purišić.

Kroz navedeni program, kako je kazao, predviđena je gradnja 907 stambenih jedinica, a između ostalih predviđena je gradnja 50 kuća, 62 smještajne jedinice u Domu starih u Pljevljima.

U Osnovnoj školi „Božidar Vuković Podgoričanin“ danas je održana ceremonija predaje tri kombija koje su Delegacija EU i Fondacije Obrazovanje Roma – REF donirale osnovnim školama „Božidar Vuković Podgoričanin“ u Podgorici, „Mileva Lajović-Lalatović“ u Nikšiću i „Radomir Mitrović“ u Beranama, za prevoz učenika romske i egipćanske populacije, ukupne vrijednosti 92.000 eura.

Bonus video: