Poziv na masovan protest u Budvi: "Predaju Buljaricu prvoj familiji"

“Ovo je veće od svih nas, pa pozivamo sve građane Crne Gore, sve Budvane i sve Paštroviće, sve liste i sve partije, sve grupe građana i sve NVO, da uzmu učešće u sjednici,da se pojave tog dana ispred zgrade Akademije znanja u Budvi i da jasno i nedvosmisleno pokažu da smo protiv ovakve brutalne krađe resursa koji pripadaju svima i da jednostavno to nećemo dozvoliti”
95 pregleda 52 komentar(a)
Buljarica, Foto: Vuk Lajović
Buljarica, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.09.2016. 13:38h

Lider budvanskih Demokrata Dragan Krapović pozvao je sve političke partije, predstavnike NVO sektora i građane da se 12. septebra za kada je zakazana sjednica Skupštine opštine pojave spred zgrade Akademije znanja te prisustvuju zasijedanju , kako bi se spriječilo donošenje odluke, kojom Budva ingerencije o prodaji svoje zemlje u Buljarici prenosi na Savjet za privatizaciju.

Na dnevnom redu skupštinskog zasijedanja, koje je prekjuče na kolegijumu kod predsjednika SO Bora Lazovića dogovoreno, naći će se i sporna odluka o prenosu ovlašćenja Opština Budva – Savjet za privatizaciju.

“Ovo je veće od svih nas, pa pozivamo sve građane Crne Gore, sve Budvane i sve Paštroviće, sve liste i sve partije, sve grupe građana i sve NVO, da uzmu učešće u sjednici,da se pojave tog dana ispred zgrade Akademije znanja u Budvi i da jasno i nedvosmisleno pokažu da smo protiv ovakve brutalne krađe resursa koji pripadaju svima i da jednostavno to nećemo dozvoliti”, poručio je Krapović.

On je podsjetio da je Demokratska Crna Gora ranije najavila da će Budva po diktatu Podgorce morati da donese odluku.

“Odbornicima materijali za sjednicu još nijesu poslati, a vjerovatno kao po običaju, Odluke neće biti u materijalima odmah, već će kako to DPS radi, Odluku odbornici dobiti neposredno pred sjednicu. Bilo kako bilo, to je ono što smo najavili. Odlazeći i takozvani predsjednik opštine Budva predaje Buljaricu “prvoj familiji”. Pošto su u pitanju milioni kvadrata koji pripadaju Opštini Budva i Crnoj Gori a ne “prvoj familiji”, i pošto od valorizacije Buljarice treba da ima korist prvo domicilno stanovništvo i Budva, ali i čitava država i svaki građanin Crne Gore, želimo uputiti nekoliko javnih apela, kako se ne bismo poslije svi pitali šta se desilo i kako smo još jednom ostali bez vrijedne imovine po ko zna koji put”, kazao je Krapović.

On je pozvao sve odbornike u SO Budva, a pogotovo odbornike DPS-a da ne glasaju, kako je dodao, “za ovu štetnu odluku,

“Da ne slijede svog predsjednika Popović dr Srđu, da sada pokažu da nisu kao dr Srdja servis “prve familije” i slijepi izvršilac svega što mu se naredi iz Podgorice. Gospodo odbornici, morate biti svijesni koje su razmjere ovakve jedne odluke, morate znati da ako to uradite uzimate budućnost našoj djeci, morate znati da sve što je do sada usvojeno u SO Budva, a dobro znate da je bilo mnogo toga lošeg, sve afere, svi ukradeni milioni, sve loše urađeno i izglasano, sabrano zajedno ne može da se mjeri sa ovime, u pitanju su stotine miliona eura našeg novca. Samo nemojte poslije reći da niste znali. Apelujemo na sve naše kolege u opoziciji da se ujedinimo po ovom vrlo važnom pitanju, da radimo zajednički, da zajedničkim i koordiniranim angažmanom ne dozvolimo da ova Odluka prođe, da prođe na mala vrata u predvečerje izbora. Uvažene kolege, ovo je suština bavljenja politikom, to je ono zbog čega postojimo. Sve liste koje se kandiduju na predstojećim izborima treba da se izjasne po ovom pitanju. Ovo su prave teme gospodo i ko ostane nijem na ovako nešto, ko nema hrabrosti da se o ovome javno očita, taj nema šta da traži od građana na predstojećim izborima”, istakao je Krapović.

On je apelovao na građane, NVO sektor, ali i na one koji se bave ovom problematikom, "koji kao i mi odavno vode tu borbu."

“Treba da znaju šta se sprema i da daju svoj doprinos kako bi ova odluka pala na glasanju ili kako ne bi uopšte došla na glasanje. Takođe, pozivamo RTV Budva, Savjet, direktora, urednika, ko god da se krije iza koga, ne usuđujte se da uskratite prenos sjednice kao prošli put. Nema toga što takvu odluku može opravdati ovoga puta, i ako tako postupite, smatraćemo vas saučesnicima u ovom koruptivnom dilu”, zaključio je Krapović.

Bonus video: